• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Moldovā notiek pašvaldību vēlēšanas; Krieviju apsūdz par iejaukšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:35, 05.11.2023


Moldovā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, pirms kurām Moldovas amatpersonas vainoja Krieviju par iejaukšanos nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātus.



Moldovas prorietumnieciskā prezidente Maija Sandu šonedēļ apsūdzēja Krieviju, ka tā finansē promaskaviskās partijas un uzpērk politiķus, un divu mēnešu laikā šim nolūkam iztērējusi nepilnus piecus miljonus eiro.

Tikai divas dienas pirms vēlēšanām Moldovas Ārkārtas situāciju komisija aizliedza promaskaviskās partijas "Iespēja" kandidātiem tajās balotēties, jo partijas priekšvēlēšanu kampaņā izmantota nelegāla Krievijas nauda.

Lēmums tika pieņemts valsts drošības apsvērumu un hibrīdkara dēļ, ko Krievija īsteno pret Moldovu, piektdien žurnālistiem paziņoja premjerministrs Dorins Rečans.

Pagājušajā mēnesī Moldovā arī tika atsauktas vairāku Krievijas televīzijas kanālu apraides licences un bloķēta piekļuvi lielāko Krievijas mediju tīmekļa vietnēm, norādot, ka ar to palīdzību Maskava mēģina ietekmēt vēlēšanas.

Sandu sacīja, ka varasiestādes šo lēmumu pieņēma, lai aizsargātu "valsti un demokrātiju no Krievijas centieniem iejaukties vēlēšanu procesā".

Moldova, kurā ir 3,4 miljoni iedzīvotāju, ir Eiropas nabadzīgākā valsts. 2022.gada martā, drīz pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma, Moldova lūdza to uzņemt Eiropas Savienībā. Tā paša gada jūnijā Moldovai tika piešķirts bloka kandidātvalsts statuss.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Sandu paziņo par atkārtotu kandidēšanu uz Moldovas prezidenta amatu

Moldovas prezidente Maija Sandu svētdien paziņojusi, ka nākamgad paredzētajās vēlēšanās kandidēs uz otru pilnvaru termiņu.

Pasaule Moldovas prezidente: Krievija pērk vēlētāju balsis

Krievija pērk Moldovā nedēļas nogalē gaidāmo pašvaldības vēlēšanu vēlētāju balsis, virzot naudu promaskaviskajām partijām, intervijā telekanālam "Jurnal TV" sacīja Moldovas prezidente Maija Sandu.

Sabiedrība Latvija plāno atbalstīt Moldovu ar 50 000 eiro

Latvija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" plāno 50 000 eiro novirzīt Moldovai, tādējādi atbalstot Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanu un Moldovas enerģētiskās noturības veicināšanu, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas ievietots Tiesību aktu portālā (TAP).

Pasaule Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sākšanu ar Moldovu šogad

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, uzsverot, ka Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad.