• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Fridmans un Avens savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:40, 01.11.2023


Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, kuri pēc pakļaušanas sankcijām pameta Lielbritāniju, savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu, ziņo aģentūra "Bloomberg".


Foto: LETA

Fridmans, komentējot savu lēmumu pamest Apvienoto Karalisti, aģentūrai sacīja: "Man neatstāja citu izvēli, es tiku izspiests. Šodien fakts, ka mēs ieguldījām naudu Anglijā, izskatās kā kolosāla kļūda."

Avens pastāstīja, ka policisti viņu 2022.gada jūlijā trīs stundas nopratinājuši Londonas lidostā. Vienā brīdī policisti jautājuši, kāpēc Avens un viņa biznesa partneri Rietumos ieguldījuši miljardus un izveidojuši savu biroju Anglijā. "Kļūdas dēļ!" atbildējis Avens.

Fridmans, Avens un citi "Alfa Group" līdzdibinātāji tika pakļauti Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām neilgi pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Savukārt 2023.gada augustā viņi tika pakļauti ASV sankcijām.

Fridmans oktobrī pameta Lielbritāniju, sakot, ka tur "nav iespējams dzīvot" sankciju dēļ, kas būtiski ierobežoja viņa tēriņus šajā valstī. Vispirms viņš devās uz Izraēlu, bet pēc "Hamās" un Izraēlas kara sākuma pārcēlās uz Maskavu. Avens pameta Apvienoto Karalisti 2022.gadā pēc tam, kad viņu sāka pārbaudīt par sankciju pārkāpšanu, un pašlaik dzīvo Latvijā.

Lielbritānijas valdība Fridmanu un Avenu dēvē par "prokremliski noskaņotiem oligarhiem", kas cieši saistīti ar Putinu. ES sankciju sarakstā Avens nodēvēts par vienu no Putinam tuvākajiem oligarhiem, kurš aktīvi sniedzis materiālu vai finansiālu atbalstu Krievijas lēmumu pieņēmējiem, kas ir atbildīgi par Krimas aneksiju vai Ukrainas destabilizāciju, un guvis no tiem labumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Ekonomika Fridmans un Avens iesniedz prasību par miljardu dolāru pret Ukrainu

Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "ABH Holdings SA", kura galvenie akcionāri ir Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, iesniedzis prasību pret Ukrainu, pieprasot kompensēt zaudējumus, kas radušies "Alfa Bank" Ukrainas struktūru nacionalizācijas rezultātā, vēsta "Radio Brīvība".

Sabiedrība Nevienai personai LR pilsonība par atbalstu agresorvalstij nav atņemta. Pagaidām

Kopš Saeima pieņēma attiecīgus grozījumus likumā, nevienai personai Latvijas pilsonība par atbalstu agresorvalstij vēl nav atņemta, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Interesanti fakti Opā! Krievu miljardieris Pjotrs Avens jau teju gadu dzīvo Madonā

Okupācijas muzeja apmeklētāji bija patiesi pārsteigti, kad viņi muzejā pamanīja sankcionēto krievu miljardieri Pjotru Avenu, rakstīja žurnāls "Privātā Dzīve".

Sabiedrība NA deputāti Kiršteins un Kols saķeras par sankcijām pakļauto Pjotru Avenu

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputātiem Aleksandram Kiršteinam un Rihardam Kolam iezīmējušies pretēji viedokļi par sankcijām pakļauto, Krievijas diktatoram Putinam pietuvināto oligarhu Pjotru Avenu.