• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brazīlijas tiesa liedz Bolsonaru startēt vēlēšanās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:32, 01.11.2023


Brazīlijas tiesa otrdien atkārtoti liegusi bijušajam prezidentam Žairam Bolsonaru startēt vēlēšanās.


Foto: Facebook

Bolsonaru līdz 2030.gadam nedrīkst tikt ievēlēts nevienā sabiedriskā amatā, atzinusi Augstākā vēlēšanu tiesa (TSE).

Jūnijā tiesa jau noteica, ka Bolsonaru, kas prezidenta amatā atradās no 1999. līdz 2022.gadam, turpmākos astoņus gadus nedrīkst ieņemt sabiedriskus amatus, jo, būdams valsts galvas krēslā, atļāvies apšaubīt Brazīlijas vēlēšanu sistēmu.

Bolsonaru regulāri paudis šaubas par vēlēšanu sistēmas uzticamību un tā arī nav atzinis savu sakāvi pēdējās prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja kreisais populists Luiss Inasiu Lula da Silva.

Dažas dienas pēc tam, kad Lula stājās amatā, radikāli noskaņotie Bolsonaru atbalstītāji, kas noraidīja vēlēšanu rezultātus, Braziljā mēģināja ieņemt valdības ēkas.

Savukārt otrdienas spriedums saistīts ar Neatkarības dienas svinībām pagājušā gada septembrī, kuras Bolsonaru ļaunprātīgi izmantojis priekšvēlēšanu kampaņai.

Militāro parāžu laikā Braziljā un Riodežaneiro Bolsonaru tika aģitējis pret savu sāncensi Lulu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: Vāciešiem galvenā prioritāte ir imigrācijas samazināšana

Galvenais, ko Vācijas iedzīvotāji grib no savas valdības, ir imigrācijas samazināšana, liecina trešdien publicēti starptautiskas aptaujas rezultāti.

Pasaule Ziemeļmaķedonijas parlamenta un prezidenta vēlēšanās uzvarējusi labējā opozīcija

Ziemeļmaķedonijā trešdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ir uzvarējusi labējā opozīcija un tās atbalstītā prezidenta kandidāte, liecina vēlēšanu rezultāti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas.

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Lasiet arī

Kriminālziņas Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.

Pasaule Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas

Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.

Ekonomika Brazīlija šogad apsteigs ASV kā pasaulē lielākā kukurūzas eksportētāja

Brazīlija šogad apsteigs ASV un kļūs par pasaulē lielāko kukurūzas eksportētāju, pateicoties bagātīgai ražai, trešdien paziņoja Brazīlijas valstij piederošais uzņēmums "National Supply Company".

Pasaule Baltais nams: Brazīlija atkārto Krievijas un Ķīnas propagandu par karu Ukrainā

Baltais nams pirmdien asi kritizēja Brazīliju par tās prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas Ķīnas vizītes laikā teikto, ka ASV veicina karu Ukrainā.