• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekvadoras prezidenta vēlēšanās uzvarējis centriski labējo kandidāts

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:52, 16.10.2023


Ekvadorā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis uzņēmējs, centriski labējās alianses "Nacionālā demokrātiskā rīcība" (ADN) kandidāts Daniels Noboa, uzveicot kreiso politiķi Luisu Gonsalesu, liecina apkopotie rezultāti.


twitter.com/DanielNoboaOk
Foto: twitter

Noboa saņēmis 52,3%, bet Gonsalesa 47,7% balsu, pēc 90% balsu saskaitīšanas pavēstīja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Diāna Atamainta.

Gonsalesa jau apsveikusi Nobou ar uzvaru.

Vēlēšanās piedalījušies 82% balsstiesīgo vēlētāju, norādīja Atamainta.

Prezidenta zvērestu Noboa nodos 25.novembrī - piecas dienas pirms savas 36.dzimšanas dienas.

Vēlēšanu uzvarētāja tēvs ir viens no bagātākajiem valsts cilvēkiem - banānu biznesa impērijas īpašnieks Alvaro Noboa, kas pats savulaik pieckārt neveiksmīgi kandidējis uz prezidenta amatu.

Priekšvēlēšanu kampaņa noritēja baiļu gaisotnē, ko izraisīja narkotiku tirgotāju bandu savstarpējie kari, kas no pārpildītajiem valsts cietumiem pārnesti pilsētu ielās.

Nule notikušās bija pirmstermiņa vēlēšanas, ko pašreizējais prezidents Giljermo Laso, kas pārstāv konservatīvos, izsludināja, lai izvairītos no iespējamā impīčmenta. Tāpēc uzvarētāja pilnvaru termiņš ilgs tikai 16 mēnešus.

Tomēr Ekvadoras likumi ļaus uzvarētājam 2025.gadā vēlreiz startēt prezidenta vēlēšanās.

Augustā atentātā tika noslepkavots arī viens no prezidenta amata kandidātiem - žurnālists Fernando Viljavisensio, kas bija pazīstams kā korupcijas un narkotirgoņu atmaskotājs. Tobrīd aptaujās viņš atradās otrajā vietā.

Pēc Viljavisensio slepkavības tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Pasaule Ekvadorā nošauts prokurors, kurš izmeklēja uzbrukumu televīzijas studijai

Gvajakilā, Ekvadoras bīstamākajā pilsētā, trešdien nošauts prokurors, kurš izmeklēja pagājušajā nedēļā notikušo dramatisko uzbrukumu sabiedriskās televīzijas studijai.

Pasaule Ekvadoras drošības spēki atguvuši kontroli pār cietumiem

Ekvadoras drošības spēkiem svētdien izdevies atgūt kontroli pār vairākiem cietumiem un atbrīvot vairāk nekā 200 cietumsargus un citus darbiniekus, kurus bija sagrābuši gūstā ieslodzītie.

Pasaule «Jūs pieteicāt karu, jūs dabūsiet karu»: Ekvadorā notiek ārprāts

13 bruņotie bandīti, kas otrdien tika aizturēti pēc ielaušanās Ekvadoras sabiedriskās televīzijas studijā Gvajakilas pilsētā, tiks apsūdzēti terorismā, paziņoja Ekvadoras ģenerālprokuratūra.

Pasaule Ekvadoras cietuma dumpī nogalināti seši ieslodzītie

Ekvadoras pilsētā Gvajakilā piektdien notika dumpis cietumā, kura gaitā tika nogalināti seši ieslodzītie, paziņoja varas iestādes.