• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija beigs finansēt nelegālo migrantu atbalsta organizācijas - Bild

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:48, 07.10.2023


Vācijas valdība plāno beigt finansēt organizācijas, kas Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pēc tam, kad Itālija to kritizēja par šāda finansējumu sniegšanu, piektdien ziņoja Vācijas tabloīds ''Bild".


Foto: AFP / LETA

Vācijas 2023.gada budžetā bija piešķirti divi miljoni eiro šādu organizāciju finansēšanai, bet 2024.gada budžeta projektā tās vairs nav pieminētas, ziņoja "Bild".

Tā "nav pārskatīšanās", ziņoja "Bild", atsaucoties uz avotiem Vācijas parlamenta budžeta komitejā.

Laikraksts vēstīja, ka šī finansējuma atcelšanu atbalsta gan valsts kanceleja, gan Ārlietu ministrija. Neviena no šīm institūcijām vēl nebija pieejama komentāru sniegšanai.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni 23.septembrī vēstulē Vācijas kancleram Olafam Šolcam pauda pārsteigumu par Vācijas valdības finansiālo palīdzību organizācijām, kas Itālijā un Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem.

"Ar izbrīnu man ir nācies uzzināt, ka jūsu administrācija, šo soli nekoordinējot ar Itālijas valdību, ir nolēmusi, kā tiek apgalvots, ar ievērojamu finansējumu atbalstīt nevalstiskās organizācijas, kas ir iesaistītas nelegālo imigrantu uzņemšanā Itālijas teritorijā un glābšanā Vidusjūrā," norādīja Meloni.

Vācijas Ārlietu ministrija toreiz paskaidroja, ka, sniedzot atbalstu šīm organizācijām, tiek pildīts parlamenta lēmums.

Finansējuma daļas - no 400 000 līdz 800 000 eiro katru - paredzēts piešķirt projektam aprūpes operācijām uz sauszemes un projektam, kas nelegālajiem imigrantiem palīdz jūrā.

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka pagājušonedēļ pēc sarunām ar savu Itālijas kolēģi preses konferencē aizstāvēja Berlīnes atbalstu migrantu glābšanas misijām jūrā.

"Brīvprātīgajiem jūras glābējiem ir dzīvību glābjošs uzdevums Vidusjūrā," sacīja Bērboka.

Eiropas Savienības (ES) samitā Granadā piektdien Šolcs pauda citu nostāju.

Preses konferencē atbildot uz jautājumu par šo finansējumu, Šolcs uzsvēra, ka to ir apstiprinājis parlaments, nevis valdība.

"Es neizteicu šo priekšlikumu," sacīja kanclers. Atbildot uz jautājumu par viņa personīgo viedokli šajā jautājumā, Šolcs piebilda: "Mans viedoklis ir tāds, ka es neizteicu šo priekšlikumu. Un es arī domāju, ka tas ir nepārprotams."

Granadas samitā dominēja strīds par plānotām izmaiņām ES migrācijas noteikumos. Polija un Ungārija bloķēja iecerētās ES deklarācijas par migrāciju pieņemšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Itālijas policija konfiscē 779 miljonus eiro no «Airbnb»

Itālijas finanšu policija pirmdien konfiscēja vairāk nekā 779 miljonus eiro no tiešsaistes mājokļu izīrēšanas platformas "Airbnb" par tā nesamaksātiem nodokļiem.

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

Pasaule Itālijas premjere aicina ANO uz karu bez žēlastības

Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien aicināja ANO sākt "globālu karu bez žēlastības" pret cilvēku kontrabandistiem, reaģējot uz migrantu strauju pieplūdumu Lampedūzas salā.

Pasaule Lampedūzā lielā skaitā turpina ierastie nelegālie imigranti

Itālijas Lampedūzas salā šodien atkal ieradušies simtiem nelegālo imigrantu.