• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Strauji pieaugusi kravas vilcienu satiksme starp Ziemeļkoreju un Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:30, 07.10.2023


Pēc nesenās Krievijas un Ziemeļkorejas līderu Vladimira Putina un Kima Čenuna tikšanās strauji pieaugusi kravas vilcienu satiksme starp Ziemeļkoreju un Krieviju, kas liecina par iespējamām ieroču piegādēm, teikts Vašingtonā bāzētās analītiskās grupas "Beyond Parallel" jaunākajā ziņojumā.



Augstas izšķirtspējas satelītuzņēmumi atklāj vismaz 70 kravas vagonus Ziemeļkorejas pierobežas Tumangangas dzelzceļa stacijā, un šis skaits ir bezprecedenta, pat salīdzinot ar līmeni pirms tikšanās.

Ziņojumā teikts, ka iepriekšējo piecu gadu laikā dzelzceļa stacijā nebija redzēti vairāk par 20 vagoniem.

Šī aktivitāte "visticamāk norāda uz Ziemeļkorejas ieroču un munīcijas piegādi Krievijai", tomēr transporta konteineru segums neļauj "pārliecinoši identificēt" to saturu, teikts ziņojumā.

Šonedēļ telekanāls "CBS News" atsaucās uz vārdā nenosauktu ASV amatpersonu, ka Ziemeļkoreja ir sākusi artilērijas nodošanu Krievijai, lai to izmantotu karā Ukrainā.

Rise in North Korea-Russia Rail Traffic: A Potential Shift in Geopolitical Economics?

Pagājušajā mēnesī notikusī Kima un Putina tikšanās ir uzjundījusi Rietumu bažas, ka Maskava un Phenjana ignorēs sankcijas un noslēgs ieroču darījumu.

Ziemeļkoreja, kuru ASV jau iepriekš apsūdzēja par munīcijas piegādi Krievijas algotņu bandai "Vagner", masveidā ražo ieročus un ir zināms, ka tā glabā lielus padomju laika kara materiālu krājumus, lai gan to stāvoklis nav zināms.

Krievija šogad ir palielinājusi šāviņu ražošanu līdz prognozētajiem 2,5 miljoniem, taču analītiķi ir izteikuši pieņēmumu, ka tas varētu neapmierināt tās vajadzības kaujas laukā. Saskaņā ar Ukrainas datiem Krievijas spēki dienā izšauj aptuveni 60 000 šāviņu.

Krievijai un Ziemeļkorejai, kas ir vēsturiskas sabiedrotās, ir piemērotas vairākas globālas sankcijas - Maskavai par iebrukumu Ukrainā, bet Phenjanai par kodolieroču izmēģinājumiem.

Baltais nams ir paziņojis, ka jebkurš ieroču eksports no Ziemeļkorejas uz Krieviju "tieši pārkāptu vairākas ANO Drošības padomes rezolūcijas, tostarp rezolūcijas, par kuru pieņemšanu balsoja pati Krievija".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Vīne kļuvusi par Krievijas spiegu centru Eiropā

Vīne ir kļuvusi par vienu no Krievijas izlūkdienestu spiegošanas un operatīvās darbības centriem Eiropā, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Austrijas izlūkdienestos un rietumvalstu amatpersonām.

Sabiedrība Starptautiskā Krimināltiesa izdod Sergeja Šoigu aresta orderi

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.

Pasaule Kima-Putina pakts paredz tūlītēju militāro palīdzību kara gadījumā

Jaunais līgums starp Ziemeļkoreju un Krieviju paredz, ka kara gadījumā katra no pusēm izmantos visus līdzekļus, lai sniegtu nekavējošu militāro palīdzību otrai pusei, ceturtdien vēsta Phenjanas režīma kontrolētie mediji.