• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Strauji pieaugusi kravas vilcienu satiksme starp Ziemeļkoreju un Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:30, 07.10.2023


Pēc nesenās Krievijas un Ziemeļkorejas līderu Vladimira Putina un Kima Čenuna tikšanās strauji pieaugusi kravas vilcienu satiksme starp Ziemeļkoreju un Krieviju, kas liecina par iespējamām ieroču piegādēm, teikts Vašingtonā bāzētās analītiskās grupas "Beyond Parallel" jaunākajā ziņojumā.



Augstas izšķirtspējas satelītuzņēmumi atklāj vismaz 70 kravas vagonus Ziemeļkorejas pierobežas Tumangangas dzelzceļa stacijā, un šis skaits ir bezprecedenta, pat salīdzinot ar līmeni pirms tikšanās.

Ziņojumā teikts, ka iepriekšējo piecu gadu laikā dzelzceļa stacijā nebija redzēti vairāk par 20 vagoniem.

Šī aktivitāte "visticamāk norāda uz Ziemeļkorejas ieroču un munīcijas piegādi Krievijai", tomēr transporta konteineru segums neļauj "pārliecinoši identificēt" to saturu, teikts ziņojumā.

Šonedēļ telekanāls "CBS News" atsaucās uz vārdā nenosauktu ASV amatpersonu, ka Ziemeļkoreja ir sākusi artilērijas nodošanu Krievijai, lai to izmantotu karā Ukrainā.

Rise in North Korea-Russia Rail Traffic: A Potential Shift in Geopolitical Economics?

Pagājušajā mēnesī notikusī Kima un Putina tikšanās ir uzjundījusi Rietumu bažas, ka Maskava un Phenjana ignorēs sankcijas un noslēgs ieroču darījumu.

Ziemeļkoreja, kuru ASV jau iepriekš apsūdzēja par munīcijas piegādi Krievijas algotņu bandai "Vagner", masveidā ražo ieročus un ir zināms, ka tā glabā lielus padomju laika kara materiālu krājumus, lai gan to stāvoklis nav zināms.

Krievija šogad ir palielinājusi šāviņu ražošanu līdz prognozētajiem 2,5 miljoniem, taču analītiķi ir izteikuši pieņēmumu, ka tas varētu neapmierināt tās vajadzības kaujas laukā. Saskaņā ar Ukrainas datiem Krievijas spēki dienā izšauj aptuveni 60 000 šāviņu.

Krievijai un Ziemeļkorejai, kas ir vēsturiskas sabiedrotās, ir piemērotas vairākas globālas sankcijas - Maskavai par iebrukumu Ukrainā, bet Phenjanai par kodolieroču izmēģinājumiem.

Baltais nams ir paziņojis, ka jebkurš ieroču eksports no Ziemeļkorejas uz Krieviju "tieši pārkāptu vairākas ANO Drošības padomes rezolūcijas, tostarp rezolūcijas, par kuru pieņemšanu balsoja pati Krievija".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.