• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par bezvēsts pazudušiem Ukrainā tiek uzskatīti 26 000 cilvēku

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:00, 05.10.2023


Ukrainā par īpašos apstākļos bezvēsts pazudušiem tiek uzskatīti 11 000 civiliedzīvotāju un 15 000 karavīru, ceturtdien teletilta ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Leonīds Timčenko.


Foto: Facebook

"Šobrīd kā bezvēsts pazudušie īpašos apstākļos tiek meklēti vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku. No tiem 11 000 ir civiliedzīvotāji, aptuveni 15 000 ir militārpersonas," viņš sacīja.

Timčenko norādīja, ka informācija par katru pazudušo personu tiek ievadīta pazudušo personu reģistrā.

"Mēs sadarbojamies ar Ukrainas Nacionālo policiju, ar Galveno izlūkošanas pārvaldi, kas nodarbojas ar meklēšanas koordināciju," viņš piebilda.

Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks precizēja, ka līdz šim aptuveni 9000 ģimeņu ir saņēmušas izrakstus no Vienotā īpašos apstākļos pazudušo personu reģistra.

Viņš apliecināja, ka ar pazudušo personu meklēšanu nodarbojas Ukrainas armijas ģenerālštābs, bet Iekšlietu ministrijas speciālisti ir pašlaik Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītajā koordinācijas štābā, bet visiem iesaistītajiem esot atšķirīgas funkcijas.

Ukrainas valdība no Reintegrācijas ministrijas funkcijas saistībā ar pazudušajām personām ir nodevusi Iekšlietu ministrijai, Aizsardzības ministrijai un Kara gūstekņu koordinācijas štābam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.