• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā iesaka bērniem jau no mazotnes mācīt, ka Latvija neeksistē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
EKSKLUZĪVI! 08:51, 04.10.2023


Krievijas politiķis, radio un TV vadītājs un propagandists Sergejs Mihejevs nācis klajā ar ideju, kā nodrošināt, lai arī krievu nākamās paaudzes par normu uzskatītu citas valsts ieņemšanu, nevis uzdotu muļķlīgus jautājumus, kā: "Ko mēs darām Ukrainā?"



Tāpēc jau no bērnības esot jāmāca, ka arī Igaunija un Latvija neeksistē, tās ir tikai "izdomātas teritorijas".

"Tā arī jāpasniedz! Ja jūs vēlaties, lai jūsu jaunieši neuzdotu jautājumus, kāpēc mēs esam Ukrainā, no bērmības ir jāpasniedz, ka nav nekādas Igaunijas un Latvijas," radio spriež propagandists.

"Tās vienkārši neeksistē - tas ir vēsturisks pārpratums. Lai bērni izaugtu ar šo domu galvā. Un tādā gadījumā jums būs paaudze, kas nepieciešamās gadījumā varēs atgūt savas vēsturiskās teritoijas.

Bet, kad jūs esat izaudzinājuši paaudzi, kura uzskata, ka Ukraina ir kkāda tāda valsts, viņi tā arī jums jautās: "Bet kāpēc mēs pašlaik esam Ukrainā?"

Mikroblogošanas vietnes "X" lietotājs Uldis Varnevičs atceras, ka līdzīgs piegājiens vēturei bijis jau PSRS.

"Iznāca padomju laikā lasīt vienu vēstures grāmatu, kas izdota 1960.gadā. Aptuveni. Nosaukumu neatceros, bet tā pamatdoma bija tāda, ka 13.gadsimtā Baltijas slāvi varonīgi pretojās vāciešiem, bet zaudēja un iekarotāji izdomāja savas tautas. Tā vienkārši," viņš raksta.

Savukārt cits komentētājs norāda:

"Savā ziņā viņam ir taisnība. Tikai to jāmāca nevis krieviem un par Baltijas valstīm, bet gan Ukrainai par to, ka viņiem patiesībā pieder Krievijas Rietumu daļa, jau valstij, no kuras tā Krievija vispār ir cēlusies un kuras valodu tā Krievija ir pielāgojusi pa savam."

Rolands Cers


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Armēnija aptur Krievijas propagandas medija «Sputnik» licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

Sabiedrība Krievijas plāns Latvijai: «Guberņas pievienošana atpakaļ Mātuškai» (+VIDEO)

Krievijas pilsone, žurnāliste Maetnaja nāca klajā ar provokatīvu paziņojumu.

Pasaule Baltais nams: Brazīlija atkārto Krievijas un Ķīnas propagandu par karu Ukrainā

Baltais nams pirmdien asi kritizēja Brazīliju par tās prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas Ķīnas vizītes laikā teikto, ka ASV veicina karu Ukrainā.