• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nīderlande plāno nākamgad nodot Ukrainai pirmos iznīcinātājus F-16

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:22, 27.09.2023


Nīderlande plāno 2024.gadā nodot Ukrainai pirmos iznīcinātājus F-16, paziņojusi Nīderlandes aizsardzības ministre Kajsa Olongrena.



Pēc viņas teiktā, valsts pāriet uz iznīcinātājiem F-35, tāpēc tai ir iespēja piegādāt F-16. Viņa norādīja, ka līdzīga situācija ir Norvēģijā un Dānijā.

Kā jau norādījušas dažas amatpersonas, F-16 nodošanas termiņi ir atkarīgi no tā, cik ilgs laiks būs nepieciešams Ukrainas pilotu apmācīšanai. Olongrena uzskata, ka apmācība ilgs sešus līdz astoņus mēnešus. Viņa norāda, ka tas ir ievērojami mazāk, ko Nīderlande tērē savu pilotu apmācībai.

Ministre piebilda, ka Rumānijā tiek veidots mācību centrs, un viņi cenšas to sākt pēc iespējas ātrāk.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Lasiet arī