• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Itālijas premjere aicina ANO uz karu bez žēlastības

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:51, 21.09.2023


Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien aicināja ANO sākt "globālu karu bez žēlastības" pret cilvēku kontrabandistiem, reaģējot uz migrantu strauju pieplūdumu Lampedūzas salā.



Uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, Meloni sacīja, ka Itālija, kas nākamgad vadīs Lielā septiņnieka (G7) valstu grupu, ir gatava vadīt centienus pret "trešā gadu tūkstoša vergu tirgotājiem".

"Vai šāda organizācija, kas savā dibināšanas dokumentā apliecina uzticību cilvēku cieņai un vērtībai, var izlikties neredzam šo traģēdiju?" jautāja Meloni.

"Es ticu, ka šīs organizācijas pienākums ir noraidīt jebkādu liekulīgu pieeju šai problēmai un sākt globālu karu bez žēlastības pret cilvēku kontrabandistiem."

"Lai to izdarītu, mums jāstrādā kopā visos līmeņos. Itālija plāno būt priekšējā līnijā šīs problēmas [risināšanā]," sacīja Meloni.

Meloni, kas vada labējo partiju "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia"), kļuva par valdības vadītāju, daļēji pateicoties solījumiem vērsties pret nelegālo imigrāciju.

Saskaņā ar ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem pagājušajā nedēļā no pirmdienas līdz trešdienai Lampedūzā ieradās apmēram 8500 migrantu ar 199 laivām.

Šajā migrantu grupā lielākoties ir cilvēki no Zemsahāras valstīm, kas devās braucienos pāri Vidusjūrai no Tunisijas, kura pārcieš ekonomikas krīzi un kuras prezidents Kaiss Sajeds ir vērsies pret tumšādainiem migrantiem.

Meloni vainoja problēmā cilvēku kontrabandistus, nosaucot viņus par "mafiju", kas nopelna tikpat daudz kā narkotiku kontrabandisti.

Viņa sacīja, ka Itālijai arī jāpievēršas galvenajiem migrācijas cēloņiem un jāpalīdz Āfrikas valstīm "augt un uzplaukt".

"Āfrika nav nabadzīgs kontinents. Gluži pretēji - tā ir bagāta ar stratēģiskiem resursiem," sacīja Itālijas premjerministre.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Itālijas policija konfiscē 779 miljonus eiro no «Airbnb»

Itālijas finanšu policija pirmdien konfiscēja vairāk nekā 779 miljonus eiro no tiešsaistes mājokļu izīrēšanas platformas "Airbnb" par tā nesamaksātiem nodokļiem.

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

Pasaule Vācija beigs finansēt nelegālo migrantu atbalsta organizācijas - Bild

Vācijas valdība plāno beigt finansēt organizācijas, kas Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pēc tam, kad Itālija to kritizēja par šāda finansējumu sniegšanu, piektdien ziņoja Vācijas tabloīds ''Bild".

Pasaule Lampedūzā lielā skaitā turpina ierastie nelegālie imigranti

Itālijas Lampedūzas salā šodien atkal ieradušies simtiem nelegālo imigrantu.