• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:24, 21.09.2023


Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.



"Mums bija laba saruna par to, cik svarīgi ir miera veidošanas ceļi un mūsu valstu atvērta dialoga saglabāšana vienmēr," sociālajā tīklā "X" pēc tikšanās ierakstīja Lula.

Vēl pirms tam Brazīlijas ārlietu ministrs Mauru Vjeira bija apliecinājis, ka tikšanās ar Zelenski notika "sadarbības atmosfērā".

Zelenskis platformā "X" ierakstījis: "Pēc mūsu godīgās un konstruktīvās apspriedes mēs uzdevām savām diplomātiskajām komandām strādāt pie nākamajiem soļiem mūsu divpusējās attiecībās un miera nosacījumos. Brazīlijas pārstāvis turpinās piedalīties Miera formulas pasākumos."

Publiskajā telpā iepriekš izskanējuši Brazīlijas un Ukrainas līderu atšķirīgi redzējumi par Krievijas izvērsto karu un tā izbeigšanas iespējām.

Ukrainā negatīvi tika uztverti Brazīlijas prezidenta paziņojumi, ka uz Zelenski un Rietumiem arī gulstas daļa atbildības par kara sākšanu, kā arī, ka Kijiva un sabiedrotie nevēlas domāt par mieru.

Maijā abi līderi piedalījās G7 samitā Hirosimā. Kaut arī tika gaidīta viņu divpusēja tikšanās, tomēr tā nenotika.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ziemeļmaķedonijas parlamenta un prezidenta vēlēšanās uzvarējusi labējā opozīcija

Ziemeļmaķedonijā trešdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ir uzvarējusi labējā opozīcija un tās atbalstītā prezidenta kandidāte, liecina vēlēšanu rezultāti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas.

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Saistībā ar GPS signāla traucēšanu Igaunija izsauc Krievijas pārstāvi

Igaunijas Ārlietu ministrija trešdien izsauca Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai paustu protestu par to, ka Krievija rada GPS signāla traucējumus Igaunijā.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis ieradies Viļņā uz Trīs jūru iniciatīvas samitu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien ieradās Lietuvā un Viļņā tiksies ar Centrāleiropas, Austrumeiropas un Dienvideiropas valstu līderiem Trīs jūru iniciatīvas samitā.

Pasaule Zelenskis: Rietumu vilcināšanās ar militāro atbalstu Ukrainai ir nepieņemama

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā kritizēja Rietumu vilcināšanos piegādāt militāro palīdzību Ukrainai un nosauca šo vilcināšanos par pilnīgi nepieņemamu.

Pasaule Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.