• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sākšanu ar Moldovu šogad

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 02:34, 20.09.2023


Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, uzsverot, ka Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad.



Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Latvijas un Moldovas prezidenti pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, Krievijas agresiju Ukrainā un abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Tikšanās laikā Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi turpināt sadarboties ar Moldovu attīstības sadarbības projektos un atzinīgi novērtēja Moldovas noturību saistībā ar Krievijas hibrīddraudiem pret Moldovu.

Latvijas prezidents pauda gandarījumu par Moldovas sadarbību ar Ukrainu, nodrošinot graudu transportēšanu uz ES.

Rinkēvičs aicināja Moldovu pieskaņoties ES sankciju regulējumam, tādējādi nepieļaujot Krievijas centienus apiet sankciju režīmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Briselē sākas ES samits

Ceturtdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi pulcēsies Briselē uz pēdējo šī gada samitu, kurā paredzēts apspriest bloka paplašināšanos, finansiālo palīdzību Ukrainai un ES budžetu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību ES uzņemties lielāku lomu

Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību Eiropas Savienībai (ES) uzņemties lielāku lomu drošībā un uzlabot savas militārās spējas, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Portugāles pilsētā Porto piedalījās Arajološas grupas sanāksmē, kas ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās formāts.

Pasaule Borels: Eiropas Savienība apsver Vidusjūras patruļu paplašināšanu

Eiropas Savienība (ES) apsver iespēju paplašināt patrulēšanu Vidusjūrā, lai samazinātu nelegālo imigrantu plūsmu no Tunisijas, piektdien paziņoja ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels.

Pasaule Avoti ziņo, kad ES oficiāli paziņos par iestāšanās sarunām ar Ukrainu

Eiropas Savienība (ES) aktīvi gatavojas sākt sarunas par Ukrainas uzņemšanu blokā, un oficiāls paziņojums ir gaidāms jau decembrī, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz vārdā neminētiem diplomātiem un ES amatpersonām.