• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvā neatklāj mēģinājumus nelikumīgi iekļūt valstī no Baltkrievijas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:25, 19.09.2023


Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī nav atklājuši nevienu gadījumu, kad migranti būtu nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas.



Tā otrdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

No 2021.gada gada 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka nelegālos imigrantus piespiest doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā vairāk nekā 20 800 reižu.

No 2021 gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti apmēram 4200 nelegālie migranti.

Savukārt 2022.gadā kopumā robežsargi iekļūšanu Lietuvā nelegālajiem migrantiem liedza vairāk nekā 11 200 reižu. Šogad tas noticis 1668 reizes.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Lasiet arī

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Lietuvas aizsardzības ministrs paziņo par atkāpšanos

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņojis par atkāpšanos, piektdien pavēstīja valdība.