• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš piedalījies ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:25, 19.09.2023


Piedaloties Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēris ilgtermiņa atbalstu Ukrainai.


Foto: LETA

Tā informē Ārlietu ministrija.

Pirmdien, 18.septembrī, Kariņš piedalījās ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā, uzsākot ANO Ģenerālās asamblejas Augsta līmeņa nedēļu. Sanāksmē notika viedokļu apmaiņa par Krievijas agresiju pret Ukrainu, kā arī situāciju Sāhilā un tās ietekmi uz plašāku reģionu.

Diskusijā īpaša uzmanība tika pievērsta ES visa veida ilgtermiņa atbalstam Ukrainai, tai skaitā spējai ātri un nepieciešamos apjomos atbalstīt Ukrainas bruņotos spēkus.

Kariņš uzsvēra nepieciešamību vienoties par ilgtspējīgu finansējuma risinājumu Ukrainas atbalstam Eiropas Miera mehānisma ietvaros.

Sanāksmē izskanēja plašs atbalsts ciešākai ES sadarbībai ar globālajiem partneriem, lai skaidrotu Krievijas kara Ukrainā radīto seku pasaulē iemeslus un veicinātu atbalstu Ukrainai. Lai to sekmētu, arī Latvijas ārlietu ministram šīs nedēļas laikā plānota virkne divpusējo tikšanos ar Āfrikas, Latīņamerikas un Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš neesot bijis informēts par «Rail Baltica» finansējuma problēmām

Bijušais premjers, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") viņa vadītās valdības laikā neesot bijis informēts par to, ka dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektā nepieciešams nacionālo valstu finansējums.

Sabiedrība Kariņš nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats

Bijušais premjers un ārlietu ministrs, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.