• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī Somija aizliedz valstī iebraukt auto ar Krievijas numurzīmēm

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:05, 15.09.2023


Somijas varasiestādes nolēmušas aizliegt valstī iebraukt automašīnām ar Krievijas numurzīmēm, piektdien preses konferencē pavēstīja Somijas ārlietu ministre Elīna Valtonena.



Lēmums stāsies spēkā no sestdienas.

Izņēmums attieksies vienīgi uz Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem, kas pastāvīgi dzīvo Krievijā, un viņu ģimenes locekļiem.

Automobiļiem ar Krievijas numurzīmēm, kas jau atrodas Somijā, valsts būs jāpamet sešu mēnešu laikā - līdz 2024.gada 16.martam.

Kas notiks ar automašīnām, kas Somijā atradīsies pēc šī datuma, pagaidām netiek konkretizēts.

Jau vēstīts, ka no otrdienas plkst.18 personām ar Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem liegts iebraukt ES caur Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām.

Arī Lietuva otrdien paziņoja, ka caur robežkontroles punktiem valstī vairs netiks ielaistas automašīnas ar Krievijas numurzīmēm, bet Igaunijā attiecīgs aizliegums stājās spēkā trešdien plkst.10.

Eiropas Komisija 8.septembrī publicēja skaidrojumus par importu un preču ievešanu no Krievijas. Tajos teikts, ka ir aizliegts ievest personīgās automašīnas un personīgās mantas. Vēlāk Eiropas Komisija paziņoja, ka šim sarakstam ir konsultatīvs raksturs un ES valstīm individuāli jāizlemj, vai noteikt aizliegumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Pasaule Somija atkal atzīta par pasaules laimīgāko valsti. Un Latvija?

Somija septīto gadu pēc kārtas atzīta par pasaules laimīgāko valsti, liecina trešdien publicētais ikgadējais ANO "Ziņojums par pasaules laimi".

Pasaule Somijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis ekspremjers Stubs

Somijā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis konservatīvais ekspremjers Aleksandrs Stubs no Nacionālās koalīcijas partijas, apsteidzot bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto no zaļo partijas, kurš startēja kā neatkarīgais kandidāts, ziņo Somijas sabiedriskā raidorganizācija "Yle".

Pasaule Somijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā cīņa norisināsies starp kādreizējo premjerministru Aleksandru Stubu, kurš pārstāv konservatīvos, un zaļo pārstāvi bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kas startē kā neatkarīgais kandidāts.

Pasaule Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar Stubs

Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis bijušais premjerministrs Aleksandrs Stubs, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.