• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Proud Boys» līderim piespriests 22 gadu cietumsods par iebrukumu Kapitolijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:09, 06.09.2023


Bijušajam labējā spārna organizācijas "Proud Boys" līderim Enrikem Tarrio otrdien Vašingtonā tika piespriests 22 gadu cietumsods par viņa lomu 2021.gada 6.janvāra iebrukumā ASV Kapitolijā.


Foto: Youtube

Maiami iedzīvotājs Tarrio, kurš ir kubiešu izcelsmes melnādainais amerikānis, maijā tika atzīts par vainīgu šī balto nacionālistu grupējuma iebrukuma Kapitolijā plānošanā un vadīšanā pēc ASV prezidenta Donalda Trampa zaudējuma prezidenta vēlēšanās.

Prokurori sacīja, ka Tarrio un citi šīs organizācijas biedri bija izveidojuši "Pašaizsardzības ministriju" un apmainījušies ar simtiem šifrētu īsziņu par plānu "triecienā ieņemt Kapitoliju" un iesākt jauno 2021.gadu ar ''revolūciju".

Tarrio piespriestais cietumsods ir īsāks par 33 gadiem, ko bija pieprasījuši prokurori, bet ir līdz šim garākais cietumsods, kas piespriests kādā no 2021.gada 6.janvāra iebrukuma lietām.

Tarrio neilgi pirms šī iebrukuma bija atzinis savu vainu apsūdzībās par zagta kustības "Black Lives Matter" plakāta sadedzināšanu Vašingtonā un šaujamieroču magazīnu nešanu Trampa atbalsta mītiņā. Viņam toreiz piesprieda piecu mēnešu ieslodzījumu, pēc kura izciešanas Tarrio atgriezās Maiami. Šīs lietas dēļ viņš neatradās Vašingtonā, kad notika iebrukums Kapitolijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule CNN: ASV bāzēs Eiropā izsludināts paaugstināts gatavības stāvoklis

Jūnija beigās ASV militārajās bāzēs Eiropā izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis, jo saņemta informācija, ka Krievijas atbalstītas personas varētu veikt sabotāžas aktus pret ASV militāro kontingentu, atsaucoties uz informētiem avotiem, otrdien pavēstījis televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Mieriņa piedalīsies NATO parlamentārajā samitā ASV

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) līdz 9.jūlijam uzturēsies ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur piedalīsies ASV Kongresa Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Maika Džonsona rīkotajā NATO dalībvalstu parlamentārajā samitā.

Pasaule Kalifornijā savvaļas ugunsgrēku dēl evakuē 25 000 cilvēku

Kalifornijas ziemeļos vairāk nekā 25 000 cilvēku trešdien saņēmuši rīkojumu evakuēties, jo tikusi zaudēta kontrole pār savvaļas ugunsgrēkiem.

Pasaule Ņujorkā policists nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.