• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltijas valstis un Polija apspriežot pilnībā slēgt robežu ar Baltkrieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:00, 16.08.2023


Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju, un šis jautājums tiks galīgi saskaņots Varšavā vēl šomēnes, trešdien paziņoja Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite.


Foto: Reuters

Pēc viņas teiktā, runa ir par reģionālu risinājumu.

"Pirms nedēļas man bija saruna ar Polijas iekšlietu ministru. Mēs vienojāmies, ka tagad tehniskā līmenī koordinējam tehniskos soļus, algoritmus, kā izskatītos šāda reģionāla lēmuma pieņemšana, ja Baltijas valstis un Polija to darītu vienlaikus," žurnālistiem Viļņā sacīja Bilotaite.

"Gribu apliecināt, ka mēs pie tā strādājam gan tehniskā līmenī, gan politiskā līmenī - 28.[augustā] Varšavā ir plānota tikšanās, kurā piedalīsies Baltijas valstu un Polijas ministri, un mēs izstrādāsim pēdējās nianses, kā vajadzētu izskatīties tā dēvētajai sinhronajai [robežu slēgšanai]," viņa teica.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) pastāstīja, ka 28.augustā Varšavā plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks arī izvērtēta situācija uz robežas ar Baltkrieviju. Robežas slēgšana ar Baltkrieviju var būt iedarbīga pret Lukašenko režīma īstenotajiem hibrīdkara elementiem var būt iedarbīga vien tad, ja to īsteno visas trīs robežvalstis - Latvija, Lietuva un Polija vienlaicīgi.

Kučinskis norādīja, ka robežas slēgšana ir izdiskutējama iesaistīto valstu iekšlietu ministru starpā, bet konkrēta lēmuma pieņemšana valdības vadītāju līmeņa jautājums.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdība trešdien nolēma no piektdienas, 18.augusta, slēgt Šumskas un Tverečas kontrolpunktus uz robežas ar Baltkrieviju, ņemot vērā iespējamos draudus no Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem.

Lietuvas ministru kabinets šādu lēmumu pamatoja ar ģeopolitisko situāciju un nepieciešamību mazinātu draudu līmeni.

Pēc Šumskas un Tverečas robežšķērsošanas punktu slēgšanas Lietuvā pie Baltkrievijas robežas turpinās darboties četri kontrolpunkti - Medininkos, Lavorišķos, Raigardā un Šalčininkos.

Saskaņā ar Lietuvas un Polijas amatpersonu sniegto informāciju pašlaik Baltkrievijā atrodas aptuveni 4000 "Vagner" algotņu, daļa no tiem - pie robežas ar Lietuvu un Poliju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.