• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā atzīmēs gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:29, 03.08.2023


Baltkrievu kopiena Latvijā 9.augustā plkst.19 rīkos gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, atzīmējot trešo "gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām" un vardarbīgās protestu apspiešanas, informēja biedrībā "FreeBelarus".



Latvijas baltkrievu apvienības "Supolka" rīkotajā gājienā piedalīsies baltkrievi, kuri pēc 2020.gada augusta protestiem sekojušā vardarbības viļņa raduši patvērumu Latvijā.

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta baltkrievu pilsoniskās sabiedrības centienus dzīvot brīvā, demokrātiskā un eiropeiskā Baltkrievijā bez Krievijas dominances.

9.augusts pasludināts par starptautisko dienu solidaritātei ar Baltkrieviju. Šajā dienā baltkrievi visā pasaulē rīkos akcijas, lai pievērstu uzmanību situācijai Baltkrievijā, atbalstītu baltkrievu brīvprātīgos cīnītājus Ukrainā un palīdzētu politieslodzītajiem un viņu ģimenēm.

LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 2020.gada 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko esot ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Cihanouska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.