• Akvelīna,
  • Ernestīne,
  • Ingmārs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pakistānā bumbas sprādzienā partijas mītiņā nogalināto skaits pieaudzis līdz 44

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:41, 31.07.2023


Pakistānas ziemeļrietumos svētdien notikušajā sprādzienā radikāli islāmiskas partijas priekšvēlēšanu mītiņā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 44, paziņojušas amatpersonas.


twitter.com/_RadioNEWRED
Foto: twitter

Gandrīz 200 cilvēki pašnāvnieka sarīkotajā sprādzienā tika ievainoti.

Terorakts, par kuru neviens nav uzņēmies atbildību, notika Haiberas Pahtunhvas provinces Haras pilsētā, kas atrodas netālu no robežas ar Afganistānu. Mītiņā bija sapulcējušies partijas "Jamiat Ulema e Islam" atbalstītāji. Šīs partijas pasākumiem arī agrāk notikuši uzbrukumi.

Policija paziņojusi, ka sprādzienu sarīkoja pašnāvnieks, kas detonēja savu vesti ar sprāgstvielām netālu no skatuves, kur sēdējā vairāki augsta ranga "Jamiat Ulema e Islam" līderi. Policija pieļauj, ka uzbrukumu organizēja teroristu organizācijas "Islāma valsts" atzars Afganistānā, bet izmeklēšana vēl turpinās.

Pakistānas talibi (TTP) paziņoja, ka terorakta mērķis ir sakūdīt islāmistus vienu pret otru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Pasaule Pakistānā autobusa un pikapa sadursmē 20 bojāgājušo

Pakistānas austrumos svētdien satiksmes autobusam ietriecoties šosejas malā stāvošā pikapā un izceļoties ugunsgrēkam, gājuši bojā 20 un ievainoti 11 cilvēki, pirmdien vēsta Pakistānas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonām.

Pasaule Islāma valsts uzņemas atbildību par sprādzienu, kurā nogalināti 54 cilvēki

Par terorista pašnāvnieka sarīkoto sprādzienu radikāli islāmiskas partijas priekšvēlēšanu mītiņā Pakistānā, kurā tika nogalināti 54 cilvēki, uzņēmies atbildību grupējuma "Islāma valsts" Afganistānas atzars.