• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Militārpersona prognozē: Vagner pievienosies Krievijas armijai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:29, 26.06.2023


Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins savu lomu ir nospēlējis un aktīvs vairs nebūs, šādu viedokli TV3 pauda Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.


Foto: Youtube

Majora skatījumā, arī "Vagner" kaujinieki nevis dosies līdz ar Prigožinu, bet pamatā tiks iekļauti Krievijas armijas sastāvā. Scenāriju, ka "Vagner" tagad varētu uzbrukt Ukrainai no Baltkrievijas teritorijas, eksperts vērtēja kā mazticamu.

Prigožins aizvadītajā nedēļas nogalē rīkoja militāru dumpi, kas brīžiem tika vērtēts pat kā varas gāšanas mēģinājums Krievijā, tomēr beidzās bez lieliem satricinājumiem, kaujiniekiem atstājot ieņemtās pilsētas, bet grupējuma vadītājam doties "trimdā" uz Baltkrieviju.

Pēc Slaidiņa vārdiem, to, kas stāvēja aiz šī "cietumnieka gājiena", tik ātri neuzzināsim. Viņaprāt, Prigožinam padomā bijuši divi uzdevumi: minimālais - saglabāt savu militāro kompāniju "Vagner", bet maksimālais - aiziet līdz Maskavai un paņemt varu. Iespējams, viņš cerējis, ka dumpim pievienosies lielāks skaits citu Krievijas militāro spēku, taču tas nav noticis.

Slaidiņš atzina, ka Prigožins ir kļuvis gana populārs sabiedrībā, jo runā daudz ko tādu, kas Krievijas iedzīvotājiem patīk, piemēram, par korupcijas apkarošanu.

Kopumā notikušais Krievijas režīma līderim Vladimiram Putinam bija gana liels trieciens, vērtēja Slaidiņš, pieļaujot, ka iespējamas pārmaiņas bruņoto spēku vadībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Kultūra Muzeju nakts norises Latvijā pulcē vairāk nekā 180 770 apmeklētāju!

Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Kriminālziņas Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.