• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


44% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts slīkst atkritumos (VIDEO!)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 18:52, 18.06.2023


Latvijas Zaļā punkta īstenotā aptauja liecina:vairāk nekā puse mūsu sabiedrības ir visai pesimistiski noskaņota attiecībā uz zemes tīrību


Latvija tiek dēvēta par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē...

4% respondentu uzskata, ka Latvija jau tagad slīkst atkritumos, bet 9% ir vēl drūmāk noskaņoti un paredz, ka trakākais gaidāms nākotnē. Vienlaikus trešā daļa aptaujāto – biežāk jaunieši 18–29 gadu vecumā – ir pārliecināti, ka šī problēma jārisina valdībai, un pašu ietekmi uz vidi nesaskata.

Ražotāju atbildības un atkritumu apsaimniekošanas organizācijas AS Latvijas Zaļais punkts uzdevumā 1001 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem par “atkritumiem un citplanētiešiem” jūnijā izvaicāja interneta aptauju panelis Snapshots.

Kaut arī 74% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka samazināt atkritumu daudzumu iespējams, pašiem mainot savus paradumus, tostarp mazinot patēriņu un šķirojot atkritumus.

“Situācija ar atkritumu šķirošanu pēdējos gados ir būtiski uzlabojusies, ko rāda gan dažādu aptauju dati, gan arvien augošais pieprasījums pēc atkritumu dalītas vākšanas infrastruktūras – atsevišķiem konteineriem iepakojuma, stikla taras, tekstila, nolietoto elektroierīču un bateriju šķirošanai. Tomēr šīs aptaujas rezultāti rāda, ka joprojām ir garš ceļš ejams, skaidrojot iedzīvotājiem, ka tikai sašķirotus atkritumus ir iespējams nodot pārstrādei vai laist atkārtotā apritē, un tāpēc jau mēs šķirojam, lai mazinātu atkritumu kalnus poligonos", - saka Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

“Situācija ar atkritumu šķirošanu pēdējos gados ir būtiski uzlabojusies", -saka Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī