• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija apdraud arī Vācijas drošību!

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:48, 14.06.2023

Andris Ērglis


Kanclers Šolcs prezentē savas valsts pirmo visaptverošu drošības stratēģiju.



«Vācijas valdība trešdien, 14.jūnijā, iepazīstināja ar valsts vēsturē pirmo nacionālās drošības stratēģiju. Vācijai arī iepriekš ir bijuši oficiāli dokumenti, kuros ir izklāstīta valsts drošības politika, taču visaptveroša stratēģija, kas iziet ārpus tradicionāla iekšējās un ārējās drošības ietvara, Vācijai līdz šim nebija. Stratēģijā atzīts, ka Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā”, - ziņo Latvijas radio.

Dokumentā ir uzsvērts, ka "Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā", un ka Krievija aktīvi cenšas destabilizēt demokrātiju Eiropā un vājināt Eiropas Savienību un NATO.

Savukārt Ķīna ir raksturota kā "partnere, konkurente un sistēmiska sāncense", kas ne reizi vien ir rīkojusies pret Vācijas interesēm, mēģinot pārveidot esošo noteikumos balstīto starptautisko kārtību. Taču dokumentā ir secināts, ka bez sadarbības ar Ķīnu nebūs iespējams risināt daudzus globālus izaicinājumus.

Runājot par pašu stratēģiju, kanclers, raksta Vācijas laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), pasvītroja:”Mērkis ir skaidrs – aizsargāt pilsoņu drošību un dot savu ieguldījumu Eiropas drošībā”.

“Vācijas drošības politikas primārais uzdevums ir nodrošināt, lai mēs turpinātu dzīvot mierā, brīvībā un drošībā mūsu valstī pašā Eiropas sirdī”, - FAZ citē dokumentu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.