• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sārts: Svarīgi pievērst uzmanību mākslīgajam intelektam, arī kara kontekstā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:01, 07.06.2023


Mūsdienās ir svarīgi pievērst pastiprinātu uzmanību mākslīgajam intelektam ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā, šodien, atklājot starptautisko stratēģiskajai komunikācijai veltīto konferenci "Riga StratCom Dialogue 2023", sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.


Ilustratīvs foto.

Mākslīgais intelekts spēj radīt runas, kuras politiķis nekad nav teicis, kā arī vairākas citas lietas, kuru dēļ mākslīgam intelektam būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Viņš norāda, ka komunikācijas veidi ļoti ātri mainās un ir jāspēj tiem tikt līdzi. Baltijas valstis šajā jomā investē un šeit ar šiem izaicinājumiem tiek galā labi, bet vairākās citās valstīs uzmanība stratēģiskai komunikācijai nav pietiekoša.

Sārts uzsver, ka stratēģiskā komunikācija ir svarīga, jo karš Ukrainā notiek arī cilvēku prātos un svarīgākā cīņa notiek starp divām gribām. Stratēģiskās komunikācijas joma veido savu gribu un palīdz tai aizstāvēt to, kā arī drupina otras puses gribu.

Jau vēstīts, ka konference ir ikgadējs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra organizēts pasākums, kas šogad pulcēs vairāk kā 600 dalībnieku no 33 valstīm.

"Riga StratCom Dialogue" norisināsies jau septīto reizi, un šajā gadā konferences programma veidota ar mērķi aktualizēt stratēģiskās komunikācijas nozīmi ģeopolitiskās nestabilitātes un straujās mākslīgā intelekta attīstības kontekstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Veselība Pacientus sagaida robots: jaunums Cēsu klīnikā (+VIDEO)

Mākslīgais intelekts atvieglo ārstu darbu.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji baidās no mākslīgā intelekta, liecina aptauja (+VIDEO)

Сilvēkiem acīmredzot ir bail no "robotizācijas" iejaukšanās cilvēku sociālajā, emociju un vērtību telpā.

Ekonomika Rīgā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku

Ceturtdien, 30.novembrī plkst.14 konferenču telpā "Fantadroms" norisināsies ikgadējā Latvijas informācijas un tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konference "LIKTA(I)2023", kurā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku, kā arī ilgtspēju.

Ekonomika «OpenAI» vadītāja amatā atjauno Semu Altmenu

Mākslīgā intelekta uzņēmuma "OpenAI" pirms nedēļas atlaistais vadītājs Sems Altmens atgriezies šajā amatā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.