• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SpaceX turpinās nodrošināt satelītpakalpojumus Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:11, 02.06.2023


ASV Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka noslēgusi līgumu ar miljardierim Īlonam Maskam piederošo uzņēmumu "SpaceX" par termināļu "Starlink" un satelītsakaru pakalpojumu iepirkšanu Ukrainai.


Foto: pixabay

Pentagons neko plašāk par līguma nosacījumiem neatklāj "operatīvās drošības apsvērumu un šo sistēmu kritiskā rakstura dēļ".

Ukraiņu karavīri kopš Krievijas pilna mēroga kara sākuma izmanto satelītsakaru sistēmu "Starlink" dažādiem mērķiem, arī sakariem kaujaslaukā.

Maska uzņēmumam ir vairāk nekā 4000 satelītu tīkls. Ar to tiek nodrošināti Ukrainai sakari atbilstoši īpaša kontrakta nosacījumiem un par privāto ziedojumu līdzekļiem, vēsta ASV raidsabiedrība "Amerikas Balss".

2022.gada oktobrī Masks paziņoja, ka nevar atļauties bezgalīgi finansēt "Starlink" Ukrainā, jo ikmēneša tēriņi šai sistēmai ir 20 miljoni dolāru.

Jaunie "Starlink" termināļi, kā noprotams, tiks iegādāti Ukrainas drošības atbalsta iniciatīvas ietvaros. Decembrī Pentagons paziņoja par jaunu finansējuma paketi šajā iniciatīvā.

Krievija centusies Ukrainā atslēgt tīmekļa pakalpojumus un tos nobloķēt, tā arī mēģinājusi reģionā nobloķēt "Starlink" sakarus, tomēr uzņēmums "SpaceX" atvairījis uzbrukumus saviem serveriem, pastiprinot programmu nodrošinājumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kriminālziņas Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.