• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Moldovas destabilizēšanu, ES nosaka sankcijas politiķiem un uzņēmējiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 05:31, 31.05.2023


Eiropadome otrdien paziņoja, ka ir noteikusi sankcijas septiņiem politiķiem un uzņēmējiem, kas ir Moldovas vai Krievijas pilsoņi, par mēģinājumiem destabilizēt Moldovu.


Ilustratīvs foto.

Sankcijām pakļauto personu aktīvi ir iesaldēti, un viņiem arī aizliegts ceļot uz Eiropas Savienību (ES) vai caur to. Viņi mēģinājuši Krievijas labā destabilizēt Moldovu, piemēram, plānojot vardarbīgas demonstrācijas vai neatļautu kapitāla eksportu.

Daži no šiem cilvēkiem arī tiek apsūdzēti par to, ka atbalstījuši Krievijas agresijas karu pret Ukrainu, piemēram, sadarbojoties ar Krievijas okupācijas iestādēm.

"Moldova ir viena no valstīm, kuras visvairāk ir ietekmējušas Krievijas nelikumīgā iebrukuma Ukrainā sekas. Ir nopietni, pastiprināti un nemitīgi mēģinājumi destabilizēt šo valsti," sacīja ES augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels.

Šīs sankcijas ir svarīgs politisks signāls par ES atbalstu Moldovai. ES valstis aprīlī pēc Moldovas pieprasījuma izveidoja juridisku ietvaru šādām sankcijām.

Starptautiskie novērotāji nesen apsūdzēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vēlmē destabilizēt situāciju Moldovā, kas ir ES kandidātvalsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Lasiet arī

Pasaule Sandu paziņo par atkārtotu kandidēšanu uz Moldovas prezidenta amatu

Moldovas prezidente Maija Sandu svētdien paziņojusi, ka nākamgad paredzētajās vēlēšanās kandidēs uz otru pilnvaru termiņu.

Pasaule Moldovā notiek pašvaldību vēlēšanas; Krieviju apsūdz par iejaukšanos

Moldovā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, pirms kurām Moldovas amatpersonas vainoja Krieviju par iejaukšanos nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

Pasaule Moldovas prezidente: Krievija pērk vēlētāju balsis

Krievija pērk Moldovā nedēļas nogalē gaidāmo pašvaldības vēlēšanu vēlētāju balsis, virzot naudu promaskaviskajām partijām, intervijā telekanālam "Jurnal TV" sacīja Moldovas prezidente Maija Sandu.

Sabiedrība Latvija plāno atbalstīt Moldovu ar 50 000 eiro

Latvija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" plāno 50 000 eiro novirzīt Moldovai, tādējādi atbalstot Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanu un Moldovas enerģētiskās noturības veicināšanu, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas ievietots Tiesību aktu portālā (TAP).