• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākotne ir klāt? Dānijas premjerministre izmantoja ChatGPT, lai sarakstītu runu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:44, 31.05.2023


Dānijas premjerministre Mete Frederiksena izmantojusi sarunbotu "ChatGPT", lai uzrakstītu runu, ko teikt parlamentā.


Foto: AFP

Frederiksena, kura pārstāv sociāldemokrātus, sacīja, ka vēlējusies pievērst uzmanību mākslīgā intelekta nozīmīgumam, piebilstot, ka mākslīgā intelekta spējas ir gan fascinējošas, gan biedējošas.

Pāris sekunžu laikā tas spēj sacerēt runu, atrisināt universitātes uzdevumu vai sagatavot ziņojumu un izdarīt to tik pārliecinoši, ka tikai daži notic tam, ka to paveicis robots nevis cilvēks, norādīja premjere.

"ChatGPT" sarakstīja sākumu runai, ko viņa šodien teica debatēs Dānijas parlamentārā gada noslēgumā.

"Mākslīgais intelekts vairs nav nākotne. Tā ir realitāte," sacīja Frederiksena, piebilstot, ka tas mainīs sabiedrību tādā mērā, kādu mēs vēl neapjaušam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Akumulatora vai benzīna zāles trimmeris, kuru izvēlēties?

Zāles trimmeris ir neaizstājams palīgs ikvienā dārzā, nodrošinot tīru un koptu zāliena izskatu. Mūsdienu tirgū pieejamie zāles trimmeri iedalās divās galvenajās kategorijās – akumulatora un benzīna trimmeri. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kas var ietekmēt lietotāja izvēli. Tie atšķiras ar jaudu, izmantošanas ērtumu un piemērotību dažādiem darba apstākļiem.

Pasaule ANO:Krievijas karavīri pēdējā laikā varētu būt nogalinājuši 32 ukraiņu gūstekņus

ANO Cilvēktiesību komisāra birojs ir ieguvis pierādījumus, ka Krievijas karavīri no 2023.gada decembra līdz 2024.gada februārim varētu būt nogalinājuši vismaz 32 Ukrainas karagūstekņus.

Lasiet arī

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Sabiedrība Līdz ar vasarīgu siltumu Lieldienās iespējams pērkona negaiss

Atbilstoši pašreizējām prognozēm gan Pirmajās, gan Otrajās Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +20 grādus un vietām dārdēs pērkons.