• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Duda: Krievija vēl mobilizējas, pāriet uz kara ekonomiku un zombē iedzīvotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:34, 31.05.2023


Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins nav zaudējis nevienā karā, tāpēc nevajadzētu smieties par viņa vecajiem tankiem, paziņojis Polijas prezidents Andžejs Duda, mudinot atturēties no pārsteidzīgas Krievijas zaudējuma konstatēšanas.



"Šodien runā, ka Vladimirs Putins ir zaudējis karā, bet viņa zaudējums esot apstāklī, ka Somija ir iestājusies NATO, kaut arī Somijas tauta daudzu gadu garumā svārstījās, vai tai būtu jāatsakās no neitralitātes," intervijā laikraksta "Wall Street Journal" izdevējam Almaram Latūram sacīja Duda.

Prezidents atzina, ka cer uz Putina zaudējumu, bet "šobrīd mums ir situācija, kad Krievijas ceļa rullis spiež Ukrainu, simtiem cilvēku iet bojā katru dienu, turklāt krievu ir 100 miljoni, bet ukraiņu - mazāk par 40 miljoniem".

"Jau šī atšķirība vien demonstrē, kam šeit ir pārākums. Krieviem cilvēka dzīvība neko nenozīmē, bet ukraiņiem katra dzīvība ir zelta vērtē. Tās ir dažādas kultūras," skaidroja Duda.

"Krievija - kodollielvalsts, tai ir gigantiskas ieroču rezerves, un kāpēc mēs smejamies par to, ka tā izved 60.gadu tankus, ja katrs šāds tanks sver 50-60 tonnas. Ja tas aizbrauks, tas nospiedīs, neatkarīgi no tā, ir tas mūsdienīgs vai nav," viņš piebilda.

Duda uzsvēra, ka Putins zaudēs, kad Krievijas armija būs izspiesta aiz starptautiski atzītajām Ukrainas robežām. Bet pagaidām Krievija arvien vairāk mobilizējas, tās ekonomika pāriet uz kara sliedēm, bet propaganda zombē iedzīvotājus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Lesbiešu pārim neizdodas panākt laulības ierakstīšanu Fizisko personu reģistrā

Pirmās instances tiesa ir noraidījusi kāda lesbiešu pāra prasību atcelt Latvijā pieņemto lēmumu, ar kuru pārim atteikts Latvijas Fizisko personu reģistrā fiksēt ziņas par Dānijā noslēgtu laulību, liecina publiski pieejamais spriedums.

Sabiedrība Kā izvēlēties piemērotu jaunu mājokli, konsultē eksperte (+VIDEO)

Ir svarīgi rūpīgi izvērtēt finansiālās iespējas un izdevumus.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.