• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Amerikāniete, kas apsūdzēja Baidenu seksuālā uzbrukumā, lūdz Krievijas pilsonību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:19, 31.05.2023


ASV pilsone Tara Rīda, kas 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā apsūdzēja Džo Baidenu seksuālā uzbrukumā, otrdien ieradās Maskavā un paziņoja, ka lūdz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu piešķirt viņai Krievijas pilsonību.


Foto: Max Whittaker.
Foto: twitter

Rīda, kas 1993.gadā neilgu laiku bija strādājusi Baidena birojā ASV Kongresā, sacīja, ka grib palikt Krievijā pēc kāda republikāņu kongresmeņa brīdinājuma, ka viņa esot fiziski apdraudēta.

59 gadus vecā Rīda straumētā intervijā mediju grupai "Sputnik" sacīja, ka ir ieradusies Krievijā kā atpūtniece.

"Kad es Maskavā izkāpu no lidmašīnas, es pirmoreiz ļoti ilgā laikā jutu, ka esmu drošībā, un jutos sadzirdēta un cienīta," sacīja Rīda.

Rīda 2020.gada sākumā nonāca mediju uzmanības lokā ar apgalvojumu, ka 1993.gada augustā, kad viņai bija 29 gadi, toreizējais senators Baidens esot viņai seksuāli uzbrucis Kapitolija gaitenī.

Baidens kategoriski noraidīja Rīdas apgalvojumu.

"Tā nav patiesība. Es skaidri saku, ka tas nekad nav noticis," teica Baidens.

Rīda sacīja, ka pēc šī incidenta esot iesniegusi sūdzību policijā, tomēr tā netika atrasta. Kādā tiesas dokumentā 1996.gadā Rīdas bijušais vīrs gan pieminēja, ka viņa, strādājot Baidena birojā, esot sūdzējusies par seksuālu uzmācību.

Vēl nav zināms, vai Rīgas apgalvojumi ir tikuši oficiāli izmeklēti.

Rīda, kas sevi dēvē par ģeopolitikas analītiķi, intervijā "Sputnik" sacīja, ka pēc 2020.gadā izteiktajām apsūdzībām viņai esot draudēts ar cietumu, viņas dzīvība bijusi apdraudēta, un viņa esot saukta par Krievijas aģenti.

Rīda, sēžot blakus Krievijas parlamentārietei Marijai Butinai, kas 2018.gadā tika Vašingtonā aizturēta un ieslodzīta par spiegošanu, intervijā sacīja, ka "vienmēr mīlējusi Krieviju".

"Es neuzskatu Krieviju par ienaidnieku, un to par tādu neuzskata arī daudzi mani amerikāņu līdzpilsoņi," teica Rīda.

Rīda arī sacīja, ka viņa gribētu lūgt Putinu piešķirt viņai Krievijas pilsonību. "Es apsolu būt laba pilsone," viņa sacīja, piebilstot, ka grib arī paturēt savu ASV pilsonību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu turpina darbu Eiropas Padomē

Šodien tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu - turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Lasiet arī

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.

Pasaule Laikraksts: Asanžs var noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju

Tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, kas šobrīd atrodas cietumā Lielbritānijā, varētu noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju, vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

Sabiedrība ASV savu klātbūtni Baltijas valstīs rotācijas kārtībā uzskata par pietiekamu

Savienotās Valstis uzskata, ka to karaspēka klātbūtne Baltijas valstīs uz rotācijas pamatiem ir atbilstoša Vašingtonas saistībām pret sabiedrotajiem NATO, ceturtdien preses konferencē paziņoja ASV vēstniece NATO Džuljena Smita.