• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Avots Baltajā namā: Baidens atbalstīs moderno iznīcinātāju nodošanu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:32, 19.05.2023


ASV prezidents Džo Baidens G7 līderiem samitā Japānā sacījis, ka Vašingtona atbalstīs moderno militāro lidmašīnu, tai skaitā F-16 piegādāšanu Ukrainai un atbalstīs centienus apmācīt Ukrainas pilotus šo lidmašīnu izmantošanā, piektdien atklājis avots Baltajā namā.



Baidens sacīja, ka ASV "atbalstīs kopīgus centienus ar mūsu sabiedrotajiem un partneriem apmācīt ukraiņu pilotus uz ceturtās paaudzes iznīcinātājiem, tai skaitā F-16, lai turpinātu stiprināt un uzlabot Ukrainas gaisa spēku spējas", paziņoja avots Baltajā namā.

"Tā kā apmācības notiks nākamajos mēnešos, mūsu valstu koalīcija, kas iesaistījusies šajos pasākumos, izlems, kad reāli nodrošināt reaktīvās lidmašīnas, cik mēs nodrošināsim un kas tās nodrošinās," skaidroja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Ukraina jau sen lūdz Rietumus piegādāt tai modernus iznīcinātājus, bet Kijivas starptautiskie atbalstītāji līdz šim bija atturējušies no šāda soļa.

Taču Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks un Nīderlandes premjerministrs Marks Rite šonedēļ paziņoja, ka veidos "starptautisku koalīciju" iznīcinātāju piegādei Ukrainai.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien Londonā pēc tikšanās ar Sunaku paziņoja, ka ir ļoti pozitīvi noskaņots par "iznīcinātāju koalīcijas" radīšanu.

Sunaks pirmdien paziņoja, ka Lielbritānija apmācīs ukraiņu pilotus, un arī Francijas prezidents Emanuels Makrons piedāvāja organizēt pilotu apmācību, bet noraidīja ideju par lidmašīnu nodošanu Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram izvirzītas apsūdzības. Par ko?

ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.