• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aprīlī savervēti 10 000 zeki karam Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:40, 11.05.2023


Krievijas Aizsardzības ministrija aprīlī varētu būt savervējusi karam Ukrainā līdz 10 000 ieslodzīto, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.



Tajā norādīts, ka Krievijas Aizsardzības ministrija kopš gada sākuma aktivizējusi shēmu ieslodzīto vervēšanai karam Ukrainā.

Kopš 2022.gada vasaras ieslodzītie tika aktīvi vervēti krievu algotņu bandā "Vagner". Taču, pieaugot nesaskaņām starp "Vagner" dibinātāju un Krievijas Aizsardzības ministriju, 2023.gada februārī grupējums, kā tiek uzskatīts, zaudēja piekļuvi Krievijas ieslodzījuma vietu sistēmai.

Krievijas Aizsardzības ministrijas ieslodzīto vervēšanas kampaņa ir daļa no plašākiem un intensīvākiem Krievijas armijas centieniem palielināt karavīru skaitu, vienlaikus cenšoties izvairīties no jaunas obligātās mobilizācijas, kas ir ļoti nepopulāra krievu vidū.

Lielbritānijas izlūkdienesti iepriekš ziņoja, ka Krievijas varasiestādes vervē Vidusāzijas migrantus savos bruņotajos spēkos nosūtīšanai karot uz Ukrainu.

Aprīlī Lielbritānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Krievija ar visiem spēkiem cenšas atlikt jaunu atklāto mobilizāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Laikraksts: Vīne kļuvusi par Krievijas spiegu centru Eiropā

Vīne ir kļuvusi par vienu no Krievijas izlūkdienestu spiegošanas un operatīvās darbības centriem Eiropā, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Austrijas izlūkdienestos un rietumvalstu amatpersonām.

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Francijas iekšlietu ministrs brīdina par iespējamajiem nemieriem pēc vēlēšanām

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piektdien brīdinājis par iespējamajiem nemieriem pēc gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas cietumos tiks veikta vērienīga ieslodzīto izpēte, top likumprojekts

Zinātnisko programmu mērķis ir nodrošināt sabiedrības drošību, notiesātajiem tiek garantēta personas datu drošība.

Kriminālziņas Ieslodzītais no Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis pa ceļam uz pastaigu

Par slepkavības mēģinājumu apsūdzētais Māris Kovaļovs no Rīgas Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis laikā, kad ieslodzītie vesti pastaigā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kriminālziņas Pirmajā pusgadā ieslodzījuma vietās atrasti 865 mobilie telefoni

Šogad sešos mēnešos Latvijas ieslodzījuma vietās atrasti 865 mobilie telefoni, 754 SIM kartes un 96 mobilo telefonu sastāvdaļas, aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.