• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pulicera balvas saņem raksti par Ukrainas karu un aborta tiesībām ASV

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:51, 09.05.2023


Laikraksti "The Washington Post" un "New York Times" un ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) pirmdien apbalvoti ar prestižo Pulicera balvu par Ukrainas kara atspoguļojumu un rakstiem par aborta tiesību ierobežošanu ASV.


Foto: pixabay

"The Washington Post" žurnāliste Karolīne Kičenere saņēma Pulicera balvu par rakstiem, kuros atspoguļotas sekas, kādas ASV bijušas Augstākās tiesas lēmumam atcelt spriedumu vēsturiskajā lietā "Rou pret Veidu", ar ko bija nostiprinātas tiesības uz abortu. Tai skaitā viņa rakstīja par sievietēm, kurām liegtas tiesības pārtraukt negribētu grūtniecību.

"New York Times" saņēma Pulicera balvu starptautisko reportāžu kategorijā par Ukrainas kara atspoguļojumu, tai skaitā astoņus mēnešus ilgo izmeklēšanu par ukraiņu civiliedzīvotāju slepkavībām Bučā.

AP tika apbalvota visprestižākajā nominācijā "Par kalpošanu sabiedrībai" par foto reportāžām un ziņām no krievu aplenktās Mariupoles pēc tam, kad citi mediji jau bija pametuši šo izpostīto pilsētu.

AP fotogrāfija ar ievainotu grūtnieci, kas tiek evakuēta no krievu sabombardētā Mariupoles dzemdību nama, pagājušajā mēnesī ieguva arī prestižo balvu "The World Press Photo of the Year", ko pasniedz nīderlandiešu bezpeļņas organizācija "World Press Photo Foundation". Sieviete un viņas nedzimušais bērns neizdzīvoja.

Pulicera prēmija, kas nosaukta ungāru izcelsmes amerikāņu žurnālista un izdevēja Jozefa Pulicera vārdā, tiek piešķir kopš 1917.gada. Uzvarētājus izraugās Ņujorkas Kolumbijas universitātē bāzēta žūrija.

15 no 23 Pulicera balvas kategorijām ir rezervētas žurnālistikai, sākot no pētnieciskās žurnālistikas un beidzot ar fotogrāfijām un karikatūrām.

Pulicera balvas tiek piešķirtas arī literatūrā, mūzikā un teātra mākslā.

Daiļliteratūras kategorijā Pulicera balvu saņēma Barbaras Kingsolveras romāns "Demon Copperhead" un Ernana Diaza romāns "Trust". Pulicera balvu mūzikā saņēma opera "Omar".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Lasiet arī

Sabiedrība Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.

Pasaule Laikraksts: Asanžs var noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju

Tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, kas šobrīd atrodas cietumā Lielbritānijā, varētu noslēgt vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju, vēsta laikraksts "Wall Street Journal".