• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dānija apstiprina, ka pirms «Nord Stream» eksplozijām tuvumā bijis karakuģis

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:46, 28.04.2023


Dānijas Bruņotie spēki ir apstiprinājuši, ka četras dienas pirms gāzesvadu "Nord Stream" eksplozijām Baltijas jūrā to tuvumā atradies Krievijas īpašais karakuģis "SS-750", kas paredzēts zemūdens operāciju veikšanai, ziņoja Dānijas izdevums "Information".



Dānijas Bruņotie spēki apstiprināja, ka 26 šī Krievijas kuģa fotogrāfijas tika uzņemtas no Dānijas patruļas kutera, kurš pērnā gada 22.septembrī atradās rajonā uz austrumiem no Bornholmas salas.

"SS-750" ir paredzēts zemūdens operāciju veikšanai, un uz tā ir minizemūdene "AS-26 Priz" ar pašgrābja bruņojumu.

Iepriekš jau bija ziņots, ka Dānijas Aizsardzības ministrijai ir 112 attēli ar Krievijas kuģiem šajā rajonā. Dānijas aizsardzības resors tagad pirmoreiz apstiprinājis, ka ir nofotografēts konkrētais Krievijas kuģis "SS-750" ar minizemūdeni uz tā.

Aizsardzības ministrija tomēr atteicās sniegt pieeju šī Krievijas kuģa fotogrāfijām, jo tām ir "izlūkošanas raksturs" un tās "ir daļa no izlūkošanas darba".

Vācijas izdevuma "t-online" pētnieciskās žurnālistikas analītiķi pirms mēneša ziņoja, ka "SS-750" bija viens no sešiem Krievijas karakuģiem, kas atradušies šajā rajonā dažas dienas pirms gāzesvadu eksplozijām.

Analītiķi šīs ziņas pamatoja ar anonīmu avotu informāciju un satelītu attēliem, kuros redzams, ka "SS-750" naktī uz 21.septembri atstāja Krievijas jūras spēku bāzi Kaļiņingradā kopā ar velkoņiem "Aleksandr Frolov" un "SB-123".

2022.gada 26.septembrī Baltijas jūrā notika vairākas eksplozijas, sabojājot abus "Nord Stream" cauruļvadus un izraisot četras noplūdes. Zviedrijas prokuratūra apstiprinājusi, ka "Nord Stream" gāzesvadu sprādzieni bijusi sabotāža, bet tās īstenotāji vēl arvien nav noskaidroti.

Ukraina un tās sabiedrotie gadiem ilgi iebilda pret "Nord Stream" projektu, uzskatot to par draudu nacionālajai drošībai. Taču Ukrainas valdība un militārpersonas noliedz jebkādu saistību ar sabotāžu un apgalvo, ka nezina, kas to īstenojis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī