• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Twitter sāk noņemt zilās atzīmes kontiem, kas nav tās abonējuši

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:31, 21.04.2023


Sociālais tīkls "Twitter" ceturtdien sāka masveidā noņemt zilās atzīmes kontiem, kuru īpašnieki nav piekrituši abonēt par astoņiem ASV dolāriem mēnesī šīs atzīmes kā konta verifikācijas apliecinājumu.


Foto: pixabay

Zilo atzīmi par verificētu kontu agrāk varēja saņemt visi lietotāji, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši "Twitter" darbinieki.

Pēc "Twitter" nonākšanas uzņēmēja Īlona Maska īpašumā viņš solīja mainīt šo sistēmu, kuru raksturoja kā "kungu un zemnieku sistēmu". Maska vīzija paredz, ka zilā atzīme tagad ir pieejama ikvienam par astoņiem dolāriem mēnesī, lai "demokratizētu žurnālistiku un dotu spēku tautas balsij".

Iepriekš noteiktie termiņi zilo atzīmju noņemšanai bija pagājuši bez vērā ņemamas darbības. Tomēr ceturtdien zilā atzīme tika noņemta daudzu reportieru, politiķu un oficiālu iestāžu kontiem.

Masveidīgā zilo atzīmju noņemšana seko strīdiem starp "Twitter" un dažādām ziņu organizācijām, kas iebilda pret to, ka šo ziņu organizāciju kontiem tika pievienotas norādes, ka tās ir "saistītas ar valsti" vai ir "valdības finansētas".

Zviedrijas sabiedriskais radio "Sveriges Radio" šonedēļ paziņoja, ka šo norāžu dēļ izbeigs tvītošanu, sekojot ASV radiostacijas NPR un Kanādas raidsabiedrības CBC piemēram.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Kultūra Mūzikas izdevēji sūdz tiesā Twitter par autortiesību pārkāpšanu

Mūzikas izdevēji, arī kompānijas "Universal Music Publishing Group", "Warner Chappell Music" un "Sony Music Publishing", sūdz tiesā vietni "Twitter" par "plašiem autortiesību pārkāpumiem" pret konkrēto kompāniju mūzikas katalogiem.

Sabiedrība «Twitter» pirms masveida atlaišanām bija atlikuši «četri mēneši, ko dzīvot»

Sociālajam tīklam "Twitter" bija atlikuši "četri mēneši, ko dzīvot", pirms tika veikta darbinieku masveida atlaišana, trešdien intervijā britu raidsabiedrībai BBC paziņoja "Twitter" īpašnieks Īlons Masks.

Pasaule Atjaunots Trampa tvitera konts

Sociālo mediju uzņēmums "Twitter" ir atjaunojis bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa kontu, sestdien paziņojis kompānijas jaunais īpašnieks Īlons Masks.

Sabiedrība Tviterskandāls: Liepnieks vaino Staķi plaģiātismā, tvītu zagšanā un melošanā

"Hmmm. Nez ko liecina plaģiātisms un tvitu zagšana par tik augstu amatpersonu?" Tā mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis polittehnologs un publicists Jurģis Liepnieks, apspriežot kādu Rīgas mēra Mārtiņa Staķa tvītu.