• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NASA noliedz ziņas par tās satelīta nogāšanos Kijivā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:51, 20.04.2023


ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) noliedz Ukrainas ziņas par NASA satelīta nogāšanos Kijivā, pavēstīja britu raidsabiedrība BBC.


Foto: Youtube

Par to, ka NASA satelīts trešdienas vakarā nogāzies Kijivā, bija paziņojis Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

"19.aprīlī ap plkst.22.00 Kijivas robežās debesīs bija vērojams spoža gaisa objekta uzliesmojums. Saskaņā ar provizorisko informāciju, šī parādība bija rezultāts NASA kosmosa satelīta nokrišanai uz Zemes," atzīmēja Popko.

Tika izsludināta gaisa trauksme, lai novērstu upurus, satelīta atlūzām nogāžoties uz Zemes. Pretgaisa aizsardzība netika iedarbināta, piebilda Kijivas pilsētas kara administrācija.

NASA apgalvoja, ka uzliesmojumu virs Kijivas neizraisīja šī satelīta nogāšanās.

"Satelīts vēl atradās orbītā, kad tika novērots uzliesmojums [debesīs virs Kijivas]," atzīmēja NASA Komunikāciju biroja pārstāvis Robs Margeta. Viņš piebilda, ka NASA un ASV Aizsardzības ministrija turpina sekot šim satelītam.

NASA šonedēļ bija paziņojusi, ka trešdien Zemes atmosfērā ieies 300 kilogramus smags satelīts, kura ekspluatācija ir izbeigta.

Kosmosa satelīts "RHESSI", kas tika izmantots Saules uzliesmojumu novērošanai, 2002.gadā tika palaists zemā orbītā ap Zemi. Tā ekspluatācija tika izbeigta 2018.gadā.

Ukrainas gaisa spēki pieļāva iespēju, ka uzliesmojumu virs Kijivas var būt izraisījis meteorīts, un pauda pārliecību, ka to noteikti nav izraisījis Krievijas gaisa uzbrukums.

Ukrainas sociālajos medijos naktī uz ceturtdienu tika izteikti dažādi pieņēmumi par šī uzliesmojuma cēloņiem, pat tādi, ka to izraisījuši citplanētieši.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Lasiet arī

Pasaule NASA pārceļ uz vēlāku laiku «Artemis II» un «Artemis III» misijas

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) atlikusi "Artemis II" un "Artemis III" misijas.

Pasaule NASA otra Mēness misijas kosmosa kuģa būvniecību uztic Blue Origin

Otru kosmosa kuģi cilvēku nogādāšanai uz Mēnesi būvēs interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa kompānija "Blue Origin", paziņoja ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

Kultūra NASA plāno 2024.gadā nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno 2024.gada novembrī nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem.

Pasaule NASA veic pirmo helikoptera lidojumu uz Marsa

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) helikopters "Ingenuity" pirmdien veicis lidojumu uz Marsa, kas ir vēsturē pirmais helikoptera lidojums uz citas planētas.