• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kaujās Sudānā sagūstītie Ēģiptes karavīri evakuēti uz dzimteni

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:21, 20.04.2023


177 Ēģiptes karavīri, kas bija sagūstīti Sudānā notiekošajās kaujās, trešdien tika evakuēti uz dzimteni ar četrām Ēģiptes armijas transporta lidmašīnām, paziņoja Sudānas bruņotie spēki.


Foto: Youtube

Ēģiptes armija pirms tam paziņoja, ka tā "koordinē centienus ar dažādām Sudānas varas iestādēm, lai panāktu visu savu karavīru drošu atgriešanos valstī".

Ēģiptes karavīrus sestdien sagūstīja Sudānas paramilitārais grupējums Ātrā atbalsta spēki Sudānas ziemeļu pilsētā Merovē, kur Ēģiptes karavīri piedalījās kopīgās mācībās ar Sudānas armiju.

Sudānā kaujās starp armiju un Ātrā atbalsta spēkiem ir nogalināti apmēram 200 cilvēku un ievainoti 1800. Cīņa par varu starp Sudānas armijas vadītāju Abdelfatahu al Burhanu un viņa vietnieku, Ātrā atbalsta spēku komandieri Mohamedu Hamdanu Daglo sestdien izvērtās nāvējošā vardarbībā.

Pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis saspīlējums starp Sudānas armiju un Ātrā atbalsta spēkiem saistībā ar nespēju vienoties, vai paramilitāro vienību integrēt valsts armijā un kam vajadzētu procesu uzraudzīt. Spēku apvienošana ir nozīmīgs nosacījums neparakstītajā Sudānas pārejas administrācijas līgumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī