• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltais nams: Brazīlija atkārto Krievijas un Ķīnas propagandu par karu Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:43, 18.04.2023


Baltais nams pirmdien asi kritizēja Brazīliju par tās prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas Ķīnas vizītes laikā teikto, ka ASV veicina karu Ukrainā.



"Šajā gadījumā Brazīlija atkārto kā papagailis Krievijas un Ķīnas propagandu, nemaz neskatoties uz faktiem," reportieriem paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Lula sestdien Pekinas apmeklējuma laikā, kur viņš tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, sacīja, ka "Savienotajām Valstīm vajag beigt veicināt karu un sākt runāt par mieru. Eiropas Savienībai vajag sākt runāt par mieru".

Līdzīgu nostāju bieži izmanto Maskava un Pekina, vainojot Rietumus karā, kas sākās 2022.gada februārī, kad Krievijas karaspēks iebruka Ukrainā, mēģinot gāzt demokrātiski ievēlēto valdību un anektēt šīs valsts teritorijas.

Brazīlija nav pievienojusies Rietumvalstu noteiktajām sankcijām pret Krieviju un ir noraidījusi aicinājumus piegādāt munīciju Ukrainai.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, pirmdien Brazīlijā sākot braucienu pa Latīņameriku, sacīja, ka Krievija "ir pateicīga mūsu Brazīlijas draugiem par viņu skaidro izpratni par situācijas [Ukrainā] izcelšanos".

Kreisais politikas veterāns Lula vēlas parādīt Brazīliju kā blokiem nepievienojušos miera nesēju, bet Kērbijs raksturoja Lulas vēstījumu par karu Ukrainā kā "dziļi problemātisku".

Vašingtonai nav "nekādu iebildumu pret jebkuru valsti, kas grib mēģināt panākt kara beigas", sacīja Kērbijs. "Mēs acīmredzami gribam, lai karš beigtos. Tas varētu notikt tieši tagad, šodien, ja [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins beigtu uzbrukt Ukrainai un izvestu savu karaspēku."

"Brazīlijas jaunākie izteikumi, ka Ukrainai vajadzētu apsvērt oficiālu Krimas atdošanu kā piekāpšanos miera labad, ir dziļi maldīgi, sevišķi tādai valstij kā Brazīllija, kas ir balsojusi [ANO] par suverenitātes un teritoriālās integritātes principu atbalstīšanu."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Sabiedrība ASV savu klātbūtni Baltijas valstīs rotācijas kārtībā uzskata par pietiekamu

Savienotās Valstis uzskata, ka to karaspēka klātbūtne Baltijas valstīs uz rotācijas pamatiem ir atbilstoša Vašingtonas saistībām pret sabiedrotajiem NATO, ceturtdien preses konferencē paziņoja ASV vēstniece NATO Džuljena Smita.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai martā negaidīts kritums

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada martā negaidīti samazinājies līdz 76,5 punktiem salīdzinājumā ar 76,9 punktiem februārī, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu paketi, novēršot valdības darba daļēju apturēšanu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien parakstīja Kongresa pieņemto valdības finansējuma likumprojektu paketi, novēršot vairāku federālo institūciju darba apturēšanu, kas būtu notikusi šajā nedēļas nogalē.

Pasaule Nikija Heilija beidz ASV prezidenta vēlēšanu kampaņu

Vienīgā vēl atlikusī vērā ņemamā Donalda Trampa sāncense cīņā par nominēšanu startam no Republikāņu partijas novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās Nikija Heilija trešdien paziņoja par savas kampaņas izbeigšanu.