• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis Lieldienās: Svinam Kristus augšāmcelšanos; galvenais ir uzvara (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:56, 16.04.2023


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien pareizticīgo Lieldienu uzrunā aicinājis tautiešus turpināt ticēt uzvarai pār Krieviju.


Foto: UNIAN

"Karš nevarēja izdzēst mūs, mūsu vērtības, mūsu tradīcijas un mūsu brīvdienas," video vēstījumā sacīja Zelenskis.

"Šodien mēs svinam Kristus augšāmcelšanos. Galvenais simbols ir uzvara: labā uzvara, patiesības uzvara, dzīves uzvara. Mēs svinam Lieldienas ar nesatricināmu ticību šo uzvaru neatgriezeniskumam," sacīja Ukrainas prezidents.

Lieldienu datums ir mainīgs, jo tas ir atkarīgs no Mēness fāzes. Šogad katoļi, luterāņi un baptisti Lieldienas svinēja 9.aprīlī, savukārt pareizticīgie šos svētkus svin šodien.

Zelenskis norādīja, ka pirms gada, uzreiz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, tika skaitītas lūgšanas, lai Ukraina izdzīvotu, bet tagad tiek lūgts par uzvaru. Viņš atgādināja, ka Ukrainai izdevies padzīti okupantus no Kijivas un citiem apgabaliem, lai gan valsts austrumos kaujas joprojām ir intensīvas.

"Šodien mēs lūdzam par Ukrainas uzvaru. Mēs jau esam nogājuši tālu ceļu. Iespējams, ka grūtākais kalns mums vēl ir priekšā. Mēs to pārvarēsim. Un kopā mēs sagaidīsim savu rītausmu," sacīja Ukrainas līderis.

Runājot par Krievijas okupētajiem apgabaliem, Zelenskis sacīja: "Saule spīdēs dienvidos, saule spīdēs austrumos, saule spīdēs Krimā. Dzeltena kvēlojoša saule mierīgi zilās debesīs - tā būs taisnīguma gaisma."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Sabiedrība Jaunās nedēļas sākumā iespējams spēcīgs lietus un sniegputenis

Pirmdien un otrdien, 22. un 23.aprīlī, Latvijā iespējams liels daudzums nokrišņu, arī sniegs un putenis, liecina prognozes.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 457 830

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 457 830 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Sabiedrība Braže komentējusi Irānas un Izraēlas savstarpējo triecienu mērogu

Irānas un Izraēlas pēdējās nedēļas laikā veikto savstarpējo triecienu mērogs varētu liecināt par vēlmi izbeigt pašlaik vērojamo militārās konfrontācijas saasinājumu, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda diplomāte, topošā ārlietu ministre Baiba Braže.