Erdogans: Putins aprīļa beigās varētu ierasties Turcijā

Pasaule
LETA 07:23, 30.03.2023 0

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien paziņojis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins aprīļa beigās varētu apmeklēt Turciju, lai piedalītos valsts pirmās atomelektrostacijas (AES) atklāšanā.

 

"Putins varētu ierasties Turcijā 27.aprīlī uz [AES] atklāšanas ceremoniju, vai arī mēs varam ceremonijā piedalīties tiešsaistē," intervijā televīzijas kanālam ATV izteicās Erdogans. "Ceru, mēs izvēlēsimies pirmo iespēju."

Erdogans norādīja, ka Akujas AES, kuras būvniecībā piedalījusies Krievija, ir viena no "visnepieciešamākajām investīcijām", kas dos iespēju "nopietnai enerģijas piegādei".

Paredzēts, ka pirmais reaktors sāks darboties jau 2023.gadā, bet pilnībā AES darba gatavībā būs 2025.gadā.

Projekts tika uzsākts 2010.gadā, kad tika noslēgts Turcijas un Krievijas starpvaldību līgums.

AES būvniecības plānotās izmaksas ir 20 miljardi ASV dolāru. Tai būs četri reaktori ar kopējo jaudu 4800 megavati.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī

Sabiedrība Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.