• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skuja nokomentē Putina paziņojumu par kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:18, 29.03.2023


Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums par taktisko kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā nav nekas jauns, un tas nerada mums vairāk draudu kā Krievija kopumā ar savu militāro agresiju un Ukrainā pastrādātajiem kara noziegumiem, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas vēstnieks NATO Edgars Skuja.



Vēstnieks uzsvēra, ka Krievijas atomieroču stāstu NATO jau ir dzirdējusi iepriekš, un, vērtējot situāciju kopumā, ne tikai pēc mutiskiem paziņojumiem, nekas neliecina par to, ka aliansei būtu jāpārskata draudu situācija vai jāveic kādi atbildes soļi atturēšanā.

Viņš atzina, ka tieši Krievijas īstenotā militārā agresija Ukrainā patlaban ir lielākais izaicinājums un drauds NATO, tāpēc alianse dara visu, lai paaugstinātu savas spējas un nodrošinātu tā saucamo atturēšanas politiku, lai nevienam pretiniekam nenāktu prātā organizācijas dalībvalstis izaicināt un pārbaudīt to aizsardzības spējas dzīvē.

Uz jautājumu, vai šī atturēšanas politika patiešām darbojas arī attiecībā uz Krieviju, Skuja atbildēja apstiprinoši, uzsverot, ka NATO ir spēcīgākā drošības alianse pasaulē, un tuvākajā laikā organizācijā pieņemamie lēmumi to apliecinās vēl skaidrāk.

Vēstnieks arī uzsvēra, ka NATO nešaubīgi spēj sevi nosargāt "jau no paša pirmā brīža". Vaicāts, kas vēl ir nepieciešams Latvijas aizsardzības spēju uzlabošanai, Skuja atbildēja, ka tās ir pretgaisa aizsardzības sistēmas, kā arī nepieciešams stiprināt krasta apsardzes spējas.

Vaicāts, vai nerodas sajūta, ka NATO Latvijā īpaši neieklausās, Skuja atbildēja noraidoši, uzsverot, ka alianse strādā ļoti saliedēti - kā ģimene, kurā visi iestājas viens par otru.

Jau vēstīts, ka Putins sestdien pārraidītā televīzijas intervijā paziņoja, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus.

Šodien aprit 19 gadi kopš Latvijas uzņemšanas NATO.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.