• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Makrons: Pensiju reformai jāstājas spēkā līdz gada beigām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:03, 22.03.2023


Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien pavēstīja, ka vēlas, lai pensiju reforma stātos spēkā līdz gada beigām, uzsverot, ka tas ir nepieciešami.



Kaut arī šajā jautājumā pēdējais vārds vēl sakāms Francijas konstitucionālajai tiesai, Makrons sacīja, ka reformai ir "jāstājas spēkā līdz gada beigām".

"Jo ilgāk mēs gaidīsim, jo vairāk tas [deficīts] pasliktināsies. Šī reforma ir nepieciešama, mani tas nedara laimīgu. Man labāk patiktu, lai tas nebūtu jādara," piebilda Makrons.

Pensiju sistēmas reforma ir viens no Makrona otrās prezidentūras stūrakmeņiem.

Galvenā reformas sastāvdaļa ir pensionēšanās vecuma paaugstināšana no 62 līdz 64 gadiem. Turklāt paredzēts pagarināt obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu periodu pilnas pensijas saņemšanai.

Vienlaikus minimālo pensiju plānots paaugstināt līdz 1200 eiro.

Valdība norāda, ka reforma nepieciešama, jo pašreizējā pensiju sistēma nav ilgtspējīga un tuvākajā laikā tai draud deficīts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Argentīnas studenti protestē pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām

Desmitiem tūkstoši Argentīnas augstskolu studentu otrdien izgāja demonstrācijās, lai protestētu pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām, pētniecībai un zinātnei jaunā prezidenta Havjera Mileja laikā.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts valodas eksāmens varētu būt jākārto vēl 3100 Krievijas pilsoņiem

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Sabiedrība Ventspilī par 670 000 eiro ierīkos jaunu promenādi (+VIDEO)

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu un piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai.