• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sji par noregulējumu Ukrainā: Sarežģītām problēmām nav vienkāršu risinājumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:31, 20.03.2023


Sarežģītām problēmām nav vienkāršu risinājumu, publikācijā Krievijas medijos īsi pirms savas vizītes Maskavā norādījis Ķīnas prezidents Sji Dziņpins, izsakoties par Krievijas-Ukrainas kara izbeigšanu.


Foto: Xinhua

Kā rakstā apgalvo Ķīnas līderis, Ķīna ieņem objektīvu un bezkaislīgu pozīciju Krievijas-Ukrainas konflikta sakarā, kā arī pieliek aktīvas pūles miera sarunu labā.

"Runa cita starpā ir par nepieciešamību ievērot ANO Hartas mērķus un principus, cienīt visu valstu saprātīgās bažas drošības jomā, atbalstīt visus pūliņus, kas vērsti uz Ukrainas krīzes mierīgu noregulējumu, un nodrošināt ražošanas un piegāžu globālo ķēžu stabilitāti," norāda Sji.

Viņš arī atgādina par savu noregulējuma 12 punktu plānu, kas tika publicēts Krievijas iebrukuma gadadienā. Rietumos šī plāna mērķus nodēvējuši par nereālistiskiem.

"Sarežģītām problēmām nav vienkāršu risinājumu. Mēs esam pārliecināti, ka atradīsies racionāla izeja no Ukrainas krīzes un ceļš uz stabilu mieru un vispārēju drošību pasaulē, ja visi vadīsies pēc vispārējās, kompleksās, kopīgās un stabilās drošības koncepcijas, turpinās dialogu un konsultācijas vienlīdzīgā, saprātīgā un pragmātiskā veidā," raksta Ķīnas līderis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu turpina darbu Eiropas Padomē

Šodien tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu - turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši visus desmit krievu lidrobotus

Ukraiņu karavīri notriekuši visus desmit lidrobotus "Shahed", ko naktī uz svētdienu uz Ukrainu raidīja Krievija, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Ekonomika Ukrainas uzņēmēji stāstīs Latvijai, kā viņi palīdz armijai (+VIDEO)

Jaunuzņēmumu loma kara apstākļos izrādījās ļoti būtiska.

Pasaule ISW: Ukrainas pretgaisa aizsardzības deficīta dēļ Krievija var uzvarēt

Krievijas sauszemes spēki izmanto savas iespējas veikt gaisa triecienus Ukrainas armijas pozīcijām, lai lēnām, bet pārliecinoši izcīnītu uzvaru, jo ukraiņu pretgaisa aizsardzības pārklājums frontē ir izkliedēts un nekonsekvents, brīdinājuši ASV bāzētā Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Harkivas apgabalā izziņota bērnu evakuācija

Harkivas apgabalā, kuru sevišķi smagi skārušas Krievijas īstenotās apšaudes, ceturtdien tika izsludināta ģimeņu ar bērniem piespiedu evakuācija no 47 ciemiem Krievijas robežas tuvumā.