• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kremļa darbiniekiem paziņo: Ar iPhone ir cauri. Izmetiet vai atdodiet bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:55, 20.03.2023


Krievijas prezidenta administrācijas darbinieki saņēmuši rīkojumu līdz marta beigām nomainīt savus "iPhone" telefonus pret kādas citas markas viedtālruņiem, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz avotiem.



"Ar aifoniem ir cauri. Vai nu izmest, vai atdot bērniem. To marta laikā būs jāizdara visiem," sacījis viens no sarunbiedriem.

Šāda prasība amatpersonām izteikta seminārā Kremļa administrācijas iekšpolitiskā bloka darbiniekiem, kas marta sākumā noticis Piemaskavā.

Prasība atteikties no "iPhone" tālruņiem saistīta ar drošības apsvērumiem, sacīja "Kommersant" sarunbiedri.

Kremlī uzskata, ka "iPhone" telefoni lielākā mērā nekā citu marku viedtālruņi pakļauti riskam, ka tos var uzlauzt un izspiegot Rietumu izlūkdienesti.

Kremļa darbiniekiem ieteikts iegādāties telefonus ar operētājsistēmu "Android", tās Ķīnas analogiem vai Krievijas uzņēmuma izstrādāto "Aurora".

Kremlis, iespējams, iepirks jaunus "drošus" telefonus, lai atvieglotu atteikšanos no amerikāņu ierīcēm.

Kopš pagājušā gada beigām Krievijas valdība ar tirgus dalībniekiem apspriež iespējas izveidot Krievijā suverēnu mobilo ekosistēmu, kuras pamatā būtu no Rietumu informācijas tehnoloģiju milžiem neatkarīgas tehnoloģijas.

Saistībā ar šiem pūliņiem tapusi arī operētājsistēma "Aurora"

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien sacīja, ka nevarot apstiprināt informāciju par prasību atteikties no "iPhone' tālruņiem. Viņš arī apgalvoja, ka prezidenta administrācijas darbinieki neizmantojot mobilos telefonus, lai nodotu dienesta informāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Ekonomika EP prasa visu ražotāju mobilos tālruņus aprīkot ar vienotu lādētāju

Eiropas Parlaments (EP) šodien plenārsēdē apstiprināja savu nostāju sarunās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdībām par grozīto Radioiekārtu direktīvu, uzsverot nepieciešamību visu ražotāju mobilajiem tālruņiem, planšetdatoriem un citām ierīcēm aprīkot ar vienotu lādētāju.