• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: Nepieļaujami, ka Eiropas Padomes struktūrās strādā Krievijas pilsoņi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:32, 16.03.2023


Nav pieļaujams, ka Eiropas Padomes (EP) struktūrās strādā Krievijas pilsoņi, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien tikās ar EP ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču.


Foto: LETA

Nav pieļaujams, ka Eiropas Padomes (EP) struktūrās strādā Krievijas pilsoņi, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien tikās ar EP ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču.Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Pejčinoviča Buriča Latvijā ir ieradusies darba vizītē pirms gaidāmās Latvijas prezidentūras EP Ministru komitejā, kas sāksies 2023.gada 17.maijā un ilgs pusgadu.

Pēc ĀM paustā, lai gan EP bija pirmā starptautiskā organizācija, kas tieši pirms gada 16.martā, reaģējot uz Krievijas militāro agresiju Ukrainā, nolēma izslēgt Krieviju no šīs organizācijas, EP struktūrās joprojām strādā Krievijas pilsoņi.

Tikšanās laikā Rinkēvičs pauda nostāju, ka šāda situācija ir nepieļaujama, jo saskaņā ar aktualizētajiem EP statūtiem par Personāla noteikumiem organizācijas ģenerālsekretārs var izbeigt darba tiesiskās attiecības, ja valsts, kuras pilsonis ir darbinieks, pārstāj būt organizācijas dalībvalsts.

"Nav pieļaujama situācija, ka Krievijas pilsoņi turpina strādāt organizācijā, no kuras Krievija ir izslēgta. Tādēļ Latvija savas prezidentūras laikā turpinās šo jautājumu aktualizēt ar nepieciešamo regularitāti, iekļaujot to Ministru komitejas darba kārtībā," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Tikšanās laikā Rinkēvičs izteica Latvijas apņēmību turpināt visos veidos atbalstīt Ukrainu un iestāties par Krievijas saukšanu pie starptautiskās atbildības par visiem Ukrainā pastrādātajiem noziegumiem, tai skaitā agresijas noziegumu.

Amatpersonas arī pārrunāja Latvijas prezidentūras prioritātes un uzdevumus, organizācijas izaicinājumus, EP atbalstu Ukrainai saistībā ar Krievijas agresiju un citas starptautiskās aktualitātes.

Rinkēvičs atzīmēja, ka EP ir nozīmīga organizācija cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma aizsardzībai un stiprināšanai Eiropā. Pēc viņa paustā, Latvijas prezidentūra būs kā iekļaujošs uzdevums, jo tā īstenošanā būs iesaistītas daudzas Latvijas institūcijas, un prezidentūras laikā notiks 17 pasākumi gan Rīgā, gan Strasbūrā.

"Latvijas prezidentūras tematiskās prioritātes būs stiprināt demokrātiju un likuma varu Eiropā, īpaši veicinot Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi, veicināt vārda brīvību, žurnālistu drošību un EP digitālo darba kārtību, kā arī aktīvi piedalīties EP reformu virzībā, tostarp šī gada maijā gaidāmā Eiropas Padomes samita lēmumu ieviešanā," uzsvēra Rinkēvičs.

Latvija pārņems EP Ministru komitejas prezidentūru no Islandes šī gada 17.maijā, ceturtā EP dalībvalstu vadītāju samita Reikjavikā, Islandē, nobeigumā. Latvijas prezidentūra ilgs līdz 15.novembrim, nododot to Lihtenšteinai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.