• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rezņikovs: Ukraina nav saistīta ar Nord Stream saspridzināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:44, 08.03.2023


Ukrainas valdība nebija iesaistīta gāzesvadu "Nord Stream" saspridzināšanā pagājušā gada septembrī, trešdien paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.



Ministrs ar šādu paziņojumu nāca klajā Stokholmā pirms Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmes, reaģējot uz laikraksta "The New York Times" otrdienas publikāciju, kurā, pamatojoties uz jaunāko ASV izlūkošanas informāciju, apgalvots, ka "Nord Stream" saspridzināšanu, iespējams, veicis grupējums, kas atbalsta Ukrainu.

Saskaņā ar laikraksta ziņoto, nekas neliecina, ka grupējums būtu darbojies pēc Ukrainas valdības amatpersonu rīkojuma. "The New York Times" arī neatklāja, kur iegūta šāda informācija.

Taču "Nord Stream" sabotāža nāca par labu Ukrainai, apgrūtinot Krievijas iespējas iekasēt naudu no dabasgāzes pārdošanas Rietumeiropai, norādījis laikraksts.

Tajā pašā laikā incidents izraisīja arī gāzes cenu kāpumu, kas ietekmēja Ukrainas sabiedrotos, sevišķi Vāciju.

"The New York Times" ziņo, ka sabotieri ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina pretinieki, bet viņu vārdi netiek atklāti. Netiek atklāts arī operācijas vadītājs un finansētājs.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks jau otrdien tviterī paziņoja, ka Ukrainai nav nekādas saistības ar gāzesvadu "Nord Stream" saspridzināšanu un tā neko nezina par grupējumiem, kas to būtu varējuši veikt.

"Nord Stream" sabotāžu izmeklē Vācijas, Zviedrijas un Dānijas varasiestādes.

Vācijas mediji vēsta, ka, pēc Vācijas izmeklētāju domām, sabotieru grupā ietilpa pieci vīrieši un viena sieviete, kas izmantojuši profesionāli viltotas pases. Viņi iznomājuši laivu un izbraukuši no Rostokas.

Vācijas raidorganizācijas ARD un SWR, kā arī laikraksts "Die Zeit" ziņo, ka Vācijas izmeklētāji atklājuši sprāgstvielu pēdas uz galda laivas kajītē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī