• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltais nams dod federālajām aģentūrām 30 dienas TikTok aizlieguma īstenošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:00, 28.02.2023


ASV Baltā nama administrācija pirmdien deva federālajām aģentūrām 30 dienas, kuru laikā ir jānoņem lietotne "TikTok" no visām to darbinieku oficiālajām ierīcēm, īstenojot ASV Kongresa pērn pieņemtu lēmumu par šīs lietotnes aizliegumu.


Foto: pixabay

Baltā nama Pārvaldības un budžeta biroja direktore Šalanda Janga savā memorandā aicināja valdības aģentūras 30 dienu laikā "noņemt un atspējot" šo lietotni uz aģentūrām piederošām vai to darbinātām IT ierīcēm, kā arī "aizliegt interneta trafiku" no šādām ierīcēm uz šo lietotni.

"TikTok" pieder kompānijai "ByteDance", kas ir saistīta ar Ķīnas valdību. Rietumi pēdējā laikā pievērš arvien lielāku uzmanību "TikTok" saistībā ar bažām par to, cik liela piekļuve Pekinai ir lietotāju datiem.

ASV pērnā gada decembrī aizliedza šo lietotni federālās valdības ierīcēs, un daži ASV likumdevēji cenšas aizliegt "TikTok" darbību ASV.

Baltā nama administrācija un vairākas federālās aģentūras, tostarp Aizsardzības ministrija, Iekšzemes drošības ministrija un Valsts departaments, jau ir īstenojušas šo aizliegumu. Pārējām tas tagad jāizdara 30 dienu laikā.

Arī Eiropas Komisija (EK) šomēnes aizliedza "TikTok" savu darbinieku izmantotajās oficiālajās ierīcēs, jo pastāv bažas par datu aizsardzību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Lasiet arī