• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nīderlande eksperimentēs tirgojot legāli audzētu marihuānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:01, 23.02.2023


Nīderlande oktobrī sāks eksperimentu ar legāli audzētas marihuānas tirdzniecību. Pirmajām legāli audzētu marihuānu būs atļauts pārdot kafejnīcām Tilburgā un Bredā, Nīderlandes dienvidos, trešdien parlamentā Hāgā paziņoja veselības ministrs Ernsts Kuipers.


Foto: pixabay

Marihuānas tirdzniecība sākotnēji būs atļauta uz pārbaudes laiku.

Nīderlandē hašiša un marihuānas pārdošana un patēriņš nelielā daudzumā kafejnīcās tiek pieļauts, bet marihuānas kaņepju audzēšana un vairumtirdzniecība ir aizliegta. Tas nozīmē, ka kafejnīcas marihuānas iegādē ir atkarīgas no nelegāliem un bieži vien noziedzīgiem vairumtirgotājiem.

Lai mainītu šo situāciju, valdība piekrita eksperimentam ar valsts kontrolētu marihuānas kaņepju audzēšanu. Eksperimentā piedalīsies desmit pašvaldības. Pēc eksperimenta valdība pieņems lēmumu, vai pilnībā legalizēt marihuānu.

Eksperiments iepriekš tika vairākkārt atlikts. No desmit sākotnēji identificētajiem audzētājiem tikai viens ir spējīgs piegādāt lielāku apjomu. Viena no problēmām slēpjas apstāklī, ka likums aizliedz saimniecībām, kas audzē marihuānu, atvērt kontu bankās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā marihuānas legalizācija gaidāma tikai nākamgad

Vācijā marihuānas legalizācija, kas sākotnēji bija plānota gadu mijā, visticamāk, tiks atlikta uz 2024.gada pavasari, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Kriminālziņas Policija sadarbībā ar Spāniju novērsusi 49 kilogramu marihuānas ievešanu Latvijā

Latvijas policija sadarbībā ar Spānijas kolēģiem novērsusi 49 kilogramu marihuānas ievešanu Latvijā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Pasaule Vācijā pieaudzis sabiedrības atbalsts iecerei legalizēt marihuānu

Vācijā nedaudz pieaudzis sabiedrības atbalsts iecerei legalizēt marihuānu, liecina socioloģisko pētījumu firmas "YouGov" aptauja.

Pasaule Vācijā neatbalsta marihuānas legalizāciju

Vācijas Konstitucionālā tiesa otrdien paturējusi spēkā marihuānas aizliegumu.