ES atcēlusi sankcijas pret bijušo Sevastopoles «gubernatoru»

Pasaule
VS.LV 11:52, 08.02.2023 0

Eiropas Savienība (ES) no sankciju saraksta izslēgusi bijušo Krievijas anektētās Sevastopoles "gubernatoru" Dmitriju Ovsjaņņikovu, liecina otrdien ES oficiālajā vēstnesī publiskotais dokuments.

 

Sankciju saraksts tika koriģēts ar ES Tiesas lēmumu, ar kuru 2022.gada oktobrī tika apmierināta Ovsjaņņikova apelāciju, kas lūdza atbrīvot viņu no sankcijām. Tiesa šādu lēmumu motivēja ar to, ka Ovsjaņņikovs "pārtraucis pildīt dažādas funkcijas, kas attaisnoja viņa personas sākotnējo iekļaušanu sankciju sarakstā".

Ovsjaņņikovs 2020.gada novembrī iesniedza prasību Eiropas tiesā. Prasībā norādīts, ka Krievijas amatpersona "cieš ekonomiskus zaudējumus sankciju dēļ, kas tai liedz veikt jebkādu saimniecisku vai uzņēmējdarbību" ES, jo īpaši veikt uzņēmējdarbību Kiprā.

Eiropas Savienība Ovsjaņņikovu iekļāva sankciju sarakstā 2017.gadā saistībā ar darbībām, kas "apdraud Ukrainas teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību". Sankciju noteikšanas pamatojumā īpaši minēts, ka tā paša gada septembrī amatpersona tika ievēlēta par Sevastopoles "gubernatoru" Krievijas rīkotajās vēlēšanās anektētajā reģionā.

2019.gada jūlijā Ovsjaņņikovs lūdza Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbrīvot viņu no šī amata "pēc paša vēlēšanās".

Pēc tam Ovsjaņņikovs ieņēma Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministra vietnieka amatu. Taču 2020.gada aprīlī pret Ovsjaņņikovu tika sastādīts administratīvais protokols par sīko huligānismu, kā dēļ viņš tika izslēgts no valdošās partijas "Vienotā Krievija" un pēc divām nedēļām atlaists no valsts pārvaldes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par ES svarīgāko problēmu

Latvijā 42% iedzīvotāju par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), atzīst karu Ukrainā, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.

Pasaule Eiropadomi, iespējams, vadīs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels jūnijā kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un uzvaras gadījumā atstās līdzšinējo amatu, vēsta Beļģijas mediji.