• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Protesti nelīdz - Francijas valdība nepiekāpjas pensiju reformā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:32, 24.01.2023


Neskatoties uz plašajiem protestiem un streikiem, Francijas valdība pirmdien turpinājusi virzīt uz priekšu pensiju reformu, kas paredz līdz 2030.gadam palielināt pensionēšanās vecumu no 62 līdz 64 gadiem.



Francijas nodarbinātības ministrs Olivjē Disopts pēc likumprojekta prezentācijas valdības sēdē norādīja, ka atkāpšanās šobrīd nozīmētu atteikšanos no pensiju sistēmas līdzsvarošanas.

Pēc prezentācijas valdības sēdē likumprojekts tiks nodots debatēm parlamentā, kur pensiju reformai ir pretinieki, sevišķi kreiso flangā.

Bez pensionēšanās vecuma palielināšanas likumprojekts paredz arī no 42 līdz 43 gadiem palielināt minimālo gadu skaitu, kuros veiktas iemaksas sistēmā, lai varētu saņemt pilnu pensiju.

Disopts norādīja, ka valdība nepiekrīt arodbiedrībām, kuru organizētajos streikos un protestos pret pensiju reformu ceturtdien piedalījās vairāk nekā 1,1 miljons cilvēku.

Šī ir pirmā reize pēdējo 12 gadu laikā, kas pagājuši kopš iepriekšējām pensiju sistēmas reformām, kad visas Francijas arodbiedrības uzstājas vienotā frontē.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka apmēram divas trešdaļas francūžu iebilst pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu.

Arodbiedrības gatavojas vēl vienam streikam 31.janvārī, brīdinot par vēl lielākām protesta akcijām, ja valdība nepiekāpsies.

Ministri brīdinājuši, ka bez reformas pensiju sistēmas deficīts ievērojami pieaugtu, novedot pie masveida nodokļu palielināšanas un pensiju samazināšanas.

Viņi bija cerējuši nomierināt pretiniekus, izmantojot daļu no reformas ceļā gūtajiem ietaupījumiem, lai segtu tādus pasākumus kā minimālās pensijas palielināšana līdz 1200 eiro mēnesī, kā arī piedāvātu iespēju saņemt pensiju agrāk tiem, kuri sākuši strādāt pusaudžu gados.

Disopts paziņoja, ka valdība ir gatava pieņemt parlamenta ierosinātus labojumus, bet neatkāpsies no ieceres līdzsvarot sistēmu līdz 2030.gadam un neatteiksies no reformas pamatprincipiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Akumulatora vai benzīna zāles trimmeris, kuru izvēlēties?

Zāles trimmeris ir neaizstājams palīgs ikvienā dārzā, nodrošinot tīru un koptu zāliena izskatu. Mūsdienu tirgū pieejamie zāles trimmeri iedalās divās galvenajās kategorijās – akumulatora un benzīna trimmeri. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kas var ietekmēt lietotāja izvēli. Tie atšķiras ar jaudu, izmantošanas ērtumu un piemērotību dažādiem darba apstākļiem.

Pasaule ANO:Krievijas karavīri pēdējā laikā varētu būt nogalinājuši 32 ukraiņu gūstekņus

ANO Cilvēktiesību komisāra birojs ir ieguvis pierādījumus, ka Krievijas karavīri no 2023.gada decembra līdz 2024.gada februārim varētu būt nogalinājuši vismaz 32 Ukrainas karagūstekņus.

Pasaule Lukašenko: Piemaskavas terorakta rīkotāji mēģināja bēgt uz Baltkrieviju

Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko apšaubījis Kremļa un Krievijas propagandas apgalvojumus, ka uzbrukumā Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall" iesaistītie cilvēki jau iepriekš gatavojušies atkāpties uz Ukrainu, paziņojot, ka viņi sākotnēji devušies uz Baltkrieviju.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Sabiedrība Tas jūs pārsteigs: ko var redzēt daudzfunkcionālajā centrā Smiltenē (+VIDEO)

"Šis ir pagrieziena punkts mūsu sabiedrības viedokļa izmaiņā".

Sabiedrība Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).