• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kauju pārņemtajā Soledarā vēl atrodas 523 civiliedzīvotāji

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:38, 11.01.2023


Doneckas apgabala Soledaras pilsētā, kur notiek smagas kaujas, vēl atrodas 523 civiliedzīvotāji, kas pārsvarā ir vecāki par 50 gadiem, otrdien paziņoja Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.



Kirilenko nacionālajā televīzijas ziņu maratonā atzīmēja, ka visiem cilvēkiem, kas gribēja aizbraukt no Soledaras pirms "karstāka" perioda iestāšanās, bija iespēja to izdarīt. Doneckas apgabala iestādes nodrošināja viņiem gan transportu, gan izbraukšanu pēc iestrādātas evakuācijas shēmas ar tai sekojošu pārbraucienu uz apgabala vidieni vai aiz tā robežām.

"Pašlaik Soledarā atrodas 523 cilvēki. Daži no viņiem izlēmuši aizbraukt tagad, bet tas nav iespējams intensīvu kaujas darbību dēļ," piebilda Kirilenko. "Kamēr nebūs iespējas droši iebraukt vai izbraukt no pilsētas, evakuācija netiks veikta."

Kirilenko uzsvēra, ka nekāda bruņutehnika nespēs aizsargāt izbraucējus no šāviņiem, ar kuriem krievu okupanti apšauda pilsētu.

Apgabala administrācijas vadītājs atzīmēja, ka viņam nav drošas informācijas par to, vai Soledarā ir bērni, tomēr ir droši zināms par cilvēkiem gados. Viņi dzīvo pagrabos un patvertnēs, jo Soledarā nav palikusi neviena neskarta ēka.

"Viņiem ir ēdiena rezerve. Metāliskas krāsnis, malka. Viss tika uzkrāts uz Jaungadu ar uzviju. Vara nodarbojās ar sadali, un rezerves vietējiem iedzīvotājiem Soledarā ir. Mēs pievērām acis uz to, ka cilvēkiem ir vecas rezerves, un izdalījām vēl, jo sapratām, ka situācija var pasliktināties," paskaidroja Kirilenko.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara paziņoja, ka Soledarā turpinās smagas kaujas, kurās krievu okupanti cieš lielus zaudējumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.