• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievijā ieradušies četri ešeloni ar Krievijas kara tehniku un karavīriem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:35, 07.01.2023


Baltkrievijā pēdējās diennakts laikā no Krievijas ir ieradušies četri ešeloni ar Krievijas kara tehniku un karavīriem, sestdienas rītā ziņoja monitoringa organizācija "Belaruski Gajun".



Piektdienas rītā plkst.7.30 Brestas apgabala Baranoviču rajona Polonkas dzelzceļa stacijā ieradās ešelons, kurā bija apmēram 30 vagonu-platformu ar tehniku uz riteņiem, četri slēgti vagoni un divi pasažieru vagoni ar personālsastāvu. "Belaruski Gajun" pamanīja, ka atvestās tehnikas sastāvā bija kravas mašīnas "Kamaz" un "Ural", bruņutransportieri un degvielas cisternas.

Šis ešelons jau 3.janvāra pēcpusdienā bija izbraucis no Krievijas Voroņežas apgabala Kantemirovkas dzelzceļa stacijas, kas atrodas netālu no Ukrainas Luhanskas apgabala robežas.

Piektdienas rītā vēl viens ešelons ieradās Baranovičos. Šī ešelonā sastāvā bija 43 kravas mašīnas "Kamaz" un "Ural", vilcēji BAZ-6306, piecas degvielas cisternas, divi zenītlielgabali ZU-23-2, lauka virtuves un ūdens mucas. Vienai no automašīnām bijusi numura zīme, kas liecina par piederību Krievijas rietumu kara apgabalam. Daudzām kravas mašīnām bija simbols "Z", kāds uzkrāsots krievu spēkratiem Ukrainā.

Vēl viens ešelons piektdienas rītā ieradās Grodņas apgabala Sloņimas dzelzceļa stacijā. Tā sastāvā bija 27 vagoni-platformas ar tehniku uz riteņiem un kāpurķēžu tehniku.

Naktī plkst.2.10 caur Smoļenskas staciju Baltkrievijas virzienā devās īpašs ešelons ar 15 pasažieru vagoniem, kuros bija apmēram 800 Krievijas karavīru. Domājams, ka tas naktī ieradies Oršā vai Vitebskā. Pēc apstāšanās Vitebskas apgabalā šis ešelons varētu doties tālāk uz Brestas apgabalu, ziņoja "Belaruski Gajun".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).